Koffie die je een dosis adrenaline geeft

Koffie die je een dosis adrenaline geeft

Dat ik gek ben op koffie zal na dit artikel wel duidelijk zijn. Op je reis als koffieverslaafde maak je ook wel eens wat dingen mee waar je achteraf wel om kunt lachen.

Toen ik nog in Sittard naar school ging reisde ik vanaf Maastricht met de trein richting Sittard. Meerdere malen heb ik op CS Maastricht een kop koffie gekocht bij de kiosk. Iedere keer wist ik weer wat me te wachten stond als ik weer eens koffie had besteld bij deze zaak.

Begrijp me niet verkeerd, met de koffie was voor zover ik me kan herinneren niets mis. Integendeel, voor de gevraagde prijs was de koffie aardig goed (plus-minus €1,50). Het was echter het gebrek aan service waarbij het mis ging.

Als je geluk hebt dan doet degene die de koffie voor je klaar maakt letterlijk de hele koffie klaar maken, inclusief eventueel melk en suiker.
Meestal is het echter zo dat je een heerlijke kop koffie krijgt en dat er in de buurt van de kassa wat bakjes staan met melk, suiker en lepeltjes.
Heb je een coffee to-go besteld, dan krijg je meestal/altijd een dekseltje erbij die je dan op je beker kunt doen.

Zoals ik hierboven beschreven heb is hoe het er normaal aan toe gaat. Nu dan, hoe doen ze dat bij de kiosk. Je geeft je bestelling door aan degene die achter de kassa staat en betaald voor de bestelling. Meteen wordt de bestelling klaar gemaakt. De volgende stap is echter degene die bij mij vraagtekens oproept. Ze doen het dekseltje op de koffie voordat men de beker overhandigt.

Lees eens terug en kijk goed naar wat er staat. Laat ik maar even herhalen dat de koffie die men hier maakt niet slecht is. Hier moet ik wel aan toevoegen dat het aan te raden is om melk en/of suiker toe te voegen.

Je hebt besteld, betaald en de koffie heb je in je handen. Nu wil je melk en/of suiker toevoegen aan het elixer dat in die beker zit. Het dekseltje hebben ze er echter al op gedaan.

Even ter duidelijkheid: degene die de koffie klaar maakt hoeft van mij echt niet de melk en suiker voor mij erin te doen. Maar zou het niet logischer zijn om de deksel eraf te laten zodat de mensen die iets willen toevoegen dat eenvoudig kunnen doen.

Daar sta je dan. Een gloeiend hete beker met zwarte, vloeibare energie in je handen. Uit een bakje bij de kassa neem je vervolgens je toe te voegen ingrediënten. Vervolgens moet je het dekseltje eraf halen.

Dit allemaal zou een stuk gemakkelijker zijn als je een plek had waar je de beker fatsoenlijk neer kon zetten. In het kleine winkeltje kun je dit helaas niet doen. Het is maar een kleine ruimte en een tafel of iets dergelijks is niet aanwezig. Even op het station verder kijken.

Op het station kun je ver zoeken maar ook op het station zul je geen tafel vinden.
Je doet dus wat iedere lotgenoot gedwongen is om te doen. In de buurt van het kleine winkeltje is een reling aanwezig. Laat deze reling nou toevallig niet rond zijn maar zodanig gevormd dat je er iets op kunt zetten. Waarschijnlijk begrijp je al waar ik naartoe wil.

De enige uitweg op dit moment is om je gloeiend hete beker op dat smalle stukje reling te zetten. Vervolgens peuter je de reling los van de beker.
Ondertussen staat het zweet je op het voorhoofd omdat je uiterst voorzichtig te werk moet gaan omdat anders je koffie op het treinspoor ligt.

Je doet je uiterste best om niet te knoeien, want de inhoud is heet. Incidenteel overkomt het je dan toch dat je iets op je handen morst. Mij lijkt het duidelijk dat dat pijn doet. Naast het feit dat de huid van je hand is afgeschroeid lijkt het alsof de cafeïne direct door je huid wordt opgezogen.

Als je eenmaal het dekseltje eraf hebt weten te krijgen voel je pure euforie. Een golf van blijdschap schiet door je hele lijf. Eindelijk kunnen de ingrediënten worden toegevoegd. Nu alleen nog uiterst voorzichtig het dekseltje erop doen en de vloeistof is klaar om genuttigd te worden.

Nu is het verhaal enigszins overdreven als je van plan bent om met de trein te reizen. Dan kun je gewoon rustig gaan zitten, voorzichtig het dekseltje eraf halen en alles toevoegen aan de koffie. Dat is echter niet altijd het geval, vandaar deze frustratie. Vaak genoeg heb ik koffie besteld die ik wilde drinken terwijl ik op de bus aan het wachten was.
Het kan ook voorkomen dat je geen plek meer vind in de trein en je dus gedwongen bent om te staan. Zeer fijn om het dekseltje van de koffie te halen terwijl je staat in een trein die alle kanten op zwaait.

Ik heb overigens al enige tijd geen meer koffie besteld bij deze zaak, misschien doen ze het tegenwoordig anders. Voor mij was de adrenaline die ik hier soms ervaren heb reden genoeg om andere koffie drinkers te waarschuwen voor de gevaren, haha.

Bedankt voor het lezen!

Een koffieverslaafde

One Reply to “Koffie die je een dosis adrenaline geeft”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten