Harry Potter: sorteren maar?

Harry Potter: sorteren maar?

Harry Potter met zorg uitgewerkt

Het Harry Potter tijdperk is helaas alweer een tijd voorbij. Ja echt, dat vind ik oprecht jammer. Vroeger heb ik me uren vermaakt met de Harry Potter boeken en de films die erop volgden.

Onlangs las ik dat de schrijfster verdomd goed nagedacht heeft over allerlei aspecten van de boeken. Veel personages zijn zeer diep uitgewerkt; zelfs hele stambomen zijn voor deze personages verzonnen. Zo is ook over de afdelingen van de school Hogwarts (Nederlands: Zweinstein) goed nagedacht en zijn alle aspecten van de afdelingen met de nodige zorg uitgewerkt.

Iedere afdeling heeft zo haar eigen sterke punten die zij in de leden zoekt.
De afdelingen met bijbehorende eigenschappen zijn:

  • Griffoendor: moed
  • Huffelpuf: vriendschap, trouw, geduld
  • Ravenklauw: intelligentie
  • Zwadderich: ambitieus en sluw

Via Facebook ontdekte ik een link naar een test waar je kunt achterhalen in welke afdeling van het Harry Potter universum je thuis hoort. De uitkomst is natuurlijk puur voor entertainment doeleinden. Toch leek het mij eens leuk om de test uit te voeren.

Sorteren maar!

De test was in het Engels en de uitslag kwam vanzelfsprekend ook in het dezelfde taal tevoorschijn. Hieronder het bericht dat mij getoond werd na het afnemen van de test.

Congrats – you’re a Ravenclaw! You’re creative and curious with a love of learning and a hunger for knowledge, and you’ll go to great lengths to acquire it, even if that means taking the odd risk. You ‘Claws are an open-minded bunch, with a tolerance for wild ideas, and an imagination to match. You never get bored – getting bored is for boring people…

Vrije vertaling:
Gefeliciteerd – je bent een Ravenklauw! Je bent creatief en nieuwsgierig, je bent dol op het leren van nieuwe dingen en je hebt een honger naar kennis. Om dit te bereiken ben je bereid om ver te gaan, zelfs als dat betekent dat je risico’s moet nemen. Mensen van de afdeling Ravenklauw zijn ontvankelijk en staan open voor wilde ideeën en hebben een bijbehorende verbeeldingskracht. Jij verveelt je nooit:  vervelen is iets wat saaie mensen doen.

Schijnbaar hoor ik thuis bij Ravenklauw. Een afdeling die alles met de kleur blauw te maken heeft en waar iedereen intelligent is. Uiteraard vind ik mezelf niet dom, maar om nou te zeggen dat ik echt intelligent ben vind ik lastig.

Zelf had ik me eerder een type voor Huffelpuf geschat. Het schijnt dat de alwetende sorteerquiz het daar niet mee eens is. Daar kan ik me wel bij neerleggen.

Mogelijk vind ik nog eens een test die wat uitgebreider is. Deze test bestond maar uit 10 vragen. Waarschijnlijk wordt met een uitgebreide test specifieker gekeken naar mijn persoonlijkheid en vaardigheden en komt er een andere afdeling in mij naar boven. Tot dan blijf ik lekker Ravenklauw. Ik zou zeggen: vind je Harry Potter ook geweldig, doe dan ook eens de test en laat je verrassen door het resultaat.

One Reply to “Harry Potter: sorteren maar?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten