En dan zit je in de verkeerde film

En dan zit je in de verkeerde film

Het derde deel van The Hunger Games (Mockingjay deel 1) is volgens mij een populaire film. Toen ik vlak na de premiere naar de bioscoop ging had ik dus ook de verwachting dat andere films amper bezet zouden zijn.

Op een zekere avond besloot ik om naar de film “Dumb and Dumber To” te gaan. Ik geloof dat Mockingjay deel 1 toen nog geen vijf dagen draaide in de Nederlandse bioscopen. Bij de kassa’s stond een flinke rij en ik verwachtte dan ook dat deze mensen voor deze populaire film kwamen.

Nog even wat lekkers kopen bij de bar. Gewoon rustig doen want de zaal zal toch wel half leeg zijn. Tot je opeens de zaal daadwerkelijk binnenloopt.

Hmmm, we hadden het toch echt wat minder druk verwacht. Na even goed zoeken hebben we toch nog een plekje in het midden kunnen vinden, wel wat verder bovenaan.
Ach, wat kan het ons schelen. We hebben een goede plek weten te bemachtigen en wachten rustig het begin van de film af.

O ja, dat was ik helemaal vergeten. Voordat de film begint komt er uiteraard nog drie uur aan reclames je ogen voorbij flitsen. Uiteindelijk dimt dan het licht volledig en begint eindelijk de film.

Op dat ogenblik komen we er achter dat er een groep mensen in de zaal zit die allemaal samen naar de bioscoop zijn gekomen. Ik schat dat de groep bestond uit 30 meiden tussen de 16 en 18 jaar.

Leuk feit: deze meiden zijn niet voor deze film gekomen. Zodra de openingsscène begint realiseren zij zich dit en komen wij daar ook gauw genoeg achter. Ze schrikken zich rot en rennen als kippen zonder kop zo snel mogelijk naar de uitgang van de zaal.

De rest van de mensen weet even niet goed te reageren. Vervolgens wordt er keihard gelachen. Niet zo handig om bij één van de drukste films te laat binnen te komen. Vooral niet slim als dit gebeurt omdat je in de verkeerde zaal bent gaan zitten met een grote groep waarvan het niemand is opgevallen.

Opeens was de zaal dus half leeg en kozen een aantal mensen zich een gunstigere plek uit. Ik bleef fijn zitten waar ik zat en mijn aandacht was al lang weer bij de film.

De film was overigens niet zo spectaculair. Als je de eerdere delen hebt gezien dan is het leuk om dit vervolg ook te kijken. Mij blijft echter de grappige ervaring van een grote groep meiden die de juiste zaal niet hebben weten te vinden beter bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten