Normale thee, wat is dat?

Normale thee, wat is dat?

Hallo mensen, bij deze heb ik weer een onderwerp om over te praten. De meesten van jullie weten dat ik een lichte koffieverslaving heb (misschien is mijn logo niet al te subtiel). Toch drink ik soms ook thee. Iedereen heeft daarin een andere smaak en daar gaan we het vandaag eens over hebben!

Vroeg of laat krijg je mensen over de vloer die aangeven graag een kopje thee te willen. Vervolgens vraag je beleefd: “Wat voor thee zou je willen drinken”? Erg fijn als de ander dan reageert: “Oh, doe maar normale thee”.

Normale Thee

Serieus, hoe zou ik in godsnaam moeten weten welke thee je dan lust. Er bestaan meer dan 100 variaties van thee (denk ik…). Erg lollig grapjas, maar je zult me toch echt even wat specifieker moeten vertellen wat je graag door je keel heen had gejaagd. Even aangeven of je zwarte of groene thee of whatever wilt hebben zou het al een stuk gemakkelijker maken.

Voor mij is ‘normale’ thee bijvoorbeeld een soort die weinig overheersende smaak heeft. Ik ben niet zo van de gekke fruitsmaken of munt thee. Doe mij maar lekker saai kamille thee of van die Zonnatura nachtrust thee. Iemand anders zal dat weer ranzig vinden. Die drinkt graag thee met een aardbeiensmaak. Voor hem/haar doodnormaal, voor mij een zeer vreemde zaak.

Begrijp me niet verkeerd; ik probeer hier niet te klagen of welke negatieve boodschap dan ook over te brengen. Het is toch gek dat we er van uit gaan dat een ander op telepatische wijze onze gedachten kan lezen om er zo achter te komen welke thee gewenst is.

Bij deze roep ik dus iedereen op om duidelijk te communiceren met elkaar. Natuurlijk, vraag gerust om een kopje thee als je dat lekker vindt. Graag wel even aangeven welke soort je wilt hebben. Zo kunnen we allemaal lekker van het leven genieten zonder vreemde situaties waarin mensen vloeistoffen terug uitspugen in een kopje.

Laat overigens hieronder (of op Facebook/Twitter) ook maar even weten wat voor jou ‘normale’ thee is. Misschien kunnen we van elkaar leren.

Bedankt voor het lezen,
Een koffieverslaafde die soms ook thee drinkt.

5 Replies to “Normale thee, wat is dat?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten