Bezocht: Happy Italy

Bezocht: Happy Italy

Iets met Happy en Italy

Op zaterdag 31 januari was het voor mij ook zover. Ik ging kennismaken met het fenomeen genaamd ‘Happy Italy’.

Om precies te zijn ben ik gaan eten bij Happy Italy in Kerkrade. Ik ben overwegend positief over deze kennismaking. Omdat me ook een minpuntje is bijgebleven (helaas) zal ik deze ook toelichten.

Druk, helemaal niet joh!

Het eerste wat mij opviel toen ik richting het restaurant liep was de rij mensen die buiten stond te wachten. Het maakt volgens mij niet eens uit hoe laat je van plan bent om er heen te gaan. Ik was om 18:45 uur binnen en een uur later was de rij nog even lang.

Nu is dit eigenlijk juist een positief punt. Uiteraard is het niet leuk om lang te moeten wachten tot je kunt gaan eten. Het feit dat er een rij tot buiten staat bevestigt echter wel dat de kwaliteit van het eten goed is.

Eenmaal binnen wordt je wederom met drukte geconfronteerd. Mijn tip: als je allergisch bent hiervoor, mijd dan zeker dit restaurant. Eén grote ruimte die gevuld is met een groot aantal mensen. Allemaal kletsend, etend, kuchend en lachend. Het klinkt allemaal erger dan het was nu ik het zo lees. Viel reuze mee hoor, alleen effe wennen aan het begin!

Me + food = love

Mensen die mij wat beter kennen weten dat de liefde bij mij door de maag gaat. De zwemband die om mijn buik te zien is verraadt dit eigenlijk al. Het eten heeft mij deze keer niet teleurgesteld.

De kaart is voorzien van genoeg gerechten. Niet teveel, niet te weinig maar juist precies voldoende. Voorgerechten, pizza’s, pasta’s, salades en uiteraard desserts. Oké ik heb niet alle gerechten kunnen proeven maar mijn pizza was erg lekker. Verrassend lekker eigenlijk gezien de prijs. Ik vraag me echt af hoe men een pizza kan serveren voor plusminus 6 euro. Zei ik een pizza? Zeg maar gerust drie pizza’s van normaal formaat samengevoegd tot één reusachtige pizza.

Gelukkig heb ik geen voorgerecht besteld maar ik was toch dapper genoeg om nog een dessert te eten. Dat klopt, ik heb de enorme pizza opgegeten. Het chocoladetaartje kan ik eenieder aanbevelen. Smullen tot de laatste hap!

Minpuntje – Sorry, personeel

Het restaurant is leuk ingericht, het eten is lekker en de prijzen zijn goed. Waar men wel nog een hoop aandacht aan mag besteden is het personeel.

De manier waarop ik werd aangesproken was vreemd. Niet geheel vriendelijk en vaak te gehaast. Mogelijk heeft men onderbezetting en ben ik oneerlijk aan het veroordelen. Dat kan ook de oorzaak zijn dat het vaak best lang duurde tot er iemand onze kant op keek om een bestelling op te nemen. Toch dient dit puntje hier vermeld te worden.

Conclusie

Als je niet tegen drukte kunt, mijd dan Happy Italy in Kerkrade. Hoe het bij andere locaties is kan ik niet zeggen. Buiten sta je in de rij, binnen sta je even in de rij en vervolgens zit je tussen een hoop mensen in een grote open ruimte. Het belangrijkste is echter het eten. De gerechten zijn zeer lekker en de prijzen aan de lage kant. Reden genoeg voor mij om Happy Italy aan te bevelen.

2 Replies to “Bezocht: Happy Italy”

  1. Ik ben laatst ook bij dezelfde vestiging geweest en ik deel je mening. Positief punt: wij waren met een groep van 15 en we kregen allemaal tegelijk ons gekozen gerecht. Het eten was erg lekker, maar de ruimte is erg rumoerig. Geen plek voor een romantisch diner voor 2 :-)

    1. Kijk, dat is dan wel weer erg fijn. Verder hoor je mij ook niet klagen hoor. Het eten is top voor de prijs die er gevraagd wordt :) Voor een romantisch diner ga ik inderdaad een locatie opzoeken die wat knusser is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten