Antwerpen is ok

Antwerpen is ok

Voordeel van student zijn? Het hebben van schoolvakanties uiteraard (zoals meivakantie). Dan kun je namelijk lekker eventjes weg naar Antwerpen! :D

Via de website Marrea heb ik met mijn vriendin een aantrekkelijk hotelarrangement weten te vinden. Niet alleen Antwerpen staat daarop; ze hebben ook aanbiedingen voor hotels in andere steden. Handig toch?!

We hadden als hotel gekozen voor het Lindner Hotel in de buurt van het station in Antwerpen. De service was prima, de kamers mooi (en schoon), de bedden waren super chill en het ontbijt was erg lekker! Daar hoef ik niet veel meer over te zeggen.

Echte toeristen

Tsja, wat hebben we dan nog gedaan in Antwerpen? Shoppen uiteraard, ik had een vrouw bij me haha. Maar ook:

Veel op het terras gezeten :D

Falco Terras Antwerpen

En ook wat dingen gezien hoor, zoals:

Raadhuis Antwerpen

Raadhuis Antwerpen

Stadsfeestzaal (mooi!)

Falco Stadsfeestzaal Antwerpen

Shaking hands enzo

Falco Hand Antwerpen

Daarnaast zijn we uiteraard nog bij de kathedraal geweest en in een soort chocolade museum. Naast het chillen zijn we ook nog genoeg tijd kwijt geweest met het lopen door allerlei straatjes in de stad, hartstikke gezellig :)

Food and drinks

Laat ik wel maar even eerlijk zeggen dat het voor mij een hele opgave was om een lekkere kop koffie te vinden in Antwerpen. Meestal ben ik toch maar even de McDonald’s ingelopen die daar op iedere straathoek ligt (I know, slecht!). Starbucks hebben ze ook maar van die koffie word ik nou niet bepaald vrolijk, alleen van de koude koffiesoorten. Wil je toch echt een degelijke kop koffie, dan zul je daarvoor moeten betalen. Ik heb namelijk bij Cafe Des Arts een fantastische cappuccino met slagroom gedronken. Maarja, die kostte dan ook wat.

Gegeten hebben we bij Italiaans restaurant San Remo en Argentijns Steakhouse El Toro. Beide restaurants zijn aan te bevelen. Als ‘lunch’ hebben wij een keertje Vlaamse friet gegeten bij Fritkot Max. Zeker een aanrader, maar zorg wel dat je flink honger hebt…

Nog wat foto’s

Even de Donald Duck lezen op het perron, heel normaal toch?

Falco Donald Duck

Smoooothie! Van de V&D, was mmmmm!

Falco Smoothie VD

Ik had trouwens nog meer foto’s maar een hoop daarvan zijn selfies met mijn vriendin. Omdat ik zo’n lief vriendje ben en haar privacy respecteer zet ik die maar niet online :)

En jullie dan?

De korte kennismaking met Antwerpen is ons zeer goed bevallen. Een goede mix tussen oud en nieuw in het centrum, waarbij grote winkels afgewisseld worden met kleine boetiekjes. De horeca is goed en alles is prima betaalbaar. Het weer zat trouwens ook mee, dat maakt de ervaring altijd net dat beetje beter :)

Ben jij al eens in Antwerpen geweest? Laat me weten hoe het jou bevallen is! Misschien ontdek ik dan nog dingen die ik de volgende keer even moet bekijken :D

Weer bedankt voor het lezen :D Tot volgende keer!

2 Replies to “Antwerpen is ok”

 1. Hoi Falco!

  Via dit blogberichtje heb ik lekker mee genoten van jullie tripje naar Antwerpen.

  Nog even gekeken op de site van Marrea, want voor een aantrekkelijk arrangement (al is het alleen maar een overnachting) ben ik altijd te porren, maar ik vond helaas niet zo direct iets.

  Ik vind die eerste foto heel leuk, voor café Den Engel en het stadshuis. Precies daar op die hoek zit een fantastisch restaurant: de 7 Schaken. Als je echt Antwerps wilt eten, dan moet je daar wezen.

  Over dat restaurant en ook over andere (voordelige) aanraders – qua eten en drinken – schreef ik twee stukjes:
  http://hallosunny.blogspot.nl/2015/03/weekendtips-street-food-tour-door.html
  http://hallosunny.blogspot.nl/2015/02/valentijn-weekend-samen-smullen-van.html

  Ik ben in A’pen opgegroeid en daardoor weet ik redelijk goed waar ik wezen moet.

  Misschien zijn dit ideetjes voor een volgend citytripje?

  Groetjes,
  Sunny

  1. Hallo Sunny!

   Wat leuk dat je een reactie achter laat :) Jammer dat ze momenteel niks interessants hebben… Misschien de komende tijd even in de gaten houden?
   Volgende Belgische citytrip is waarschijnlijk Brugge, dan gaan wij zeker ook weer kijken bij Marrea!

   Als we nog eens in Antwerpen zijn (hoogstwaarschijnlijk) dan zullen we zeker gebruik maken van je tips. Het is als toerist altijd even gokken waar je echt leuk en lekker kunt eten.

   Nu eerst maar even jouw artikelen lezen :D

   Groetjes,
   Falco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten