Ijs Zuid-Limburg

6 locaties voor een ijsje in Zuid-Limburg

In Aanbevelingen by Falco Renierkens4 Comments

Ga je binnenkort naar Zuid-Limburg en lust je wel een ijsje? Hier een aantal van mijn favoriete adressen (want ik ben zo’n expert!).

Onderaan is een kaartje te zien met alle adressen :)

1. Gelato Farm (Teuven)

Heerlijk ijs en er zijn genoeg smaken om uit te kiezen. Mijn persoonlijke favorieten zijn chocolade, Ferrero Rocher en speculaas. Er zijn zitplaatsen aanwezig en voor de kinderen staan er speeltoestellen :)

Meer info: Website Gelato Farm

2. De Helenahoeve (Slenaken)

De Helenahoeve is volgens mij het adres waar ik het vaakst ijs heb gegeten in mijn leven. Erg lekker ijs en vriendelijk personeel. Een bolletje ijs is verkrijgbaar voor de aangename prijs van €1,00.

Meer info: Website De Helenahoeve

3. Wingbergerhoeve (Epen)

Als je zelf in Limburg woont kan ik me haast niet voorstellen dat je deze locatie niet kent. Het ijs is erg lekker en de prijs die je betaalt staat goed in verhouding tot de kwaliteit die je krijgt. Er is ruim voldoende plek om te zitten en er is een eigen parkeerplaats aanwezig.

Tip: weersta de verleiding om een té groot ijsje te pakken…

Meer info: Website Wingbergerhoeve

4. Stella Gelato (Maastricht)

Over deze ijssalon heb ik al eens een artikel geschreven. Hier kan ik dus kort over zijn.

Top bedrijf met fijn personeel dat heerlijk ijs maakt voor een aantrekkelijke prijs. O ja, de locatie is ook nog eens ideaal! Nog meer overtuiging nodig?

Meer informatie: Stella Gelato

5. Ijssalon Venezia Maastricht

Als ik ga winkelen in Maastricht dan is dit een locatie waar ik vaak ga lunchen. Naast ijs hebben zij namelijk ook een hoop lunchgerechten.

Hier worden een hoop smaken ijs aangeboden, de één nog lekkerder dan de andere. Je kunt hier een ijsje halen om mee te nemen, maar je kunt ook binnen een lekkere coupe eten. Deze zaak is zeker een aanrader!

Helaas geen website, wel een Facebook pagina: Venezia Maastricht

6. Ijssalon Italia (Vaals)

Net als Maastricht heeft Vaals ook een ijssalon waar ik niet gemakkelijk langs kan lopen. Deze ijssalon onderscheid zich van de rest door de hoeveelheid diverse ijscoupes die op de kaart staan. Fruitig, chocola, met alcohol; noem maar je favoriete soort ijscoupe en zij hebben wel iets dat je lekker vind.

Mijn favorieten? Bananasplit en Cookies coupe, mmmmm!

Meer info: Ijssalon Italia Vaals

Ben ik iets vergeten?

Misschien ben ik ergens een adres vergeten. Waarschijnlijk zijn hier nog meer locaties waar je fantastisch ijs kunt eten. In elk geval, laat me weten wat je van deze lijst vind en jullie aanvullingen hoor ik ook graag! :D Hopelijk hebben jullie er iets aan :)

Tot volgende keer!

Comments

  1. Deze post is onderrand al een beetje oud heb je ondertussen nog informatie weten te verzamelen van andere ijssalons die ook goed zijn zo ja zeg het ff

    1. Author

      Gek genoeg zijn het nog steeds mijn favoriete ijsplekken. Maar ik zal er eens over nadenken. Wie weet schieten me binnenkort nog wat plekken te binnen :)

Laat hieronder een reactie achter :)