Gehoorzaam en theedrinkend

Gehoorzaam en theedrinkend

Wat een wit scherm wel niet met je kan doen. Ik ging er spontaan thee van drinken…

Het was een doodgewone doordeweekse avond. Toevallig was het vrouwtje vanavond niet thuis.

Die was naar de bioscoop gegaan. Mijn god, daar ben ik ook al maanden niet geweest. *maakt mentale notitie*

Ik zat dus aan mijn bureau, want nu kon ik eens ongestoord schrijven voor mijn blog. Nou ja, als mijn hoofd een beetje mee wil werken. Wat het dus niet wilde.

Dat gebeurt wel eens. Ik heb eigenlijk altijd wel 10000 ideeën om uit te werken. De ene keer komt het er net wat gemakkelijker uit rollen dan de andere keer.

Overdag zou ik mezelf dan een lekkere kop koffie maken. Gewoon, omdat het kan. Ja en omdat het lekker is, en een energieboost geeft die soms handig is. En heel misschien omdat ik lichtelijk verslaafd ben.

Dat overweeg ik een paar tellen. Mijn lichaam roept dan opeens: “Ow shit, nee! Stop. Dit gaan we mooi niet doen vriend!”

Hmm eigenlijk heeft mijn lichaam ook wel ergens gelijk. Als ik nu nog een bak koffie naar binnen ga werken bestaat er een (vrij grote) kans dat ik niet in slaap kom. Het resultaat daarvan voel ik morgen als de wekker gaat.

Dat vooruitzicht ziet er in mijn hoofd niet zo fraai uit.

Nee, ik besluit maar voor de verandering eens verstandig te doen.

Vanavond zal ik maar eens mijn lichaam gehoorzamen.

Thee, dat hebben we ook nog ergens in huis. Er staat zelfs “Bedtijd thee” op de verpakking. Geen idee wat het met je doet. Je zult er vast wel rustig van worden. Mijn lichaam zal me in elk geval dankbaar zijn.

En dat werkte. Die thee was net wat ik nodig had op dat moment. En het resultaat van die geweldige brok inspiratie zien jullie hier.

Haha, erg spannend zijn mijn doordeweekse avonden hè! Tenminste, als ik niet bezig ben met m’n hobby’s :p Hoe was jullie dinsdagavond? En probeer mij maar te overtuigen meer thee te drinken ;)

Tot volgende keer – Falco Renierkens

2 Replies to “Gehoorzaam en theedrinkend”

  1. Toevallig ben ik deze week begonnen met het minderen van koffie drinken. Ik ben nogal gevoelig voor cafeïne en wilde weten of het verschil zou maken. Ik ben echt rustiger! Ik mis het wel al, maar gelukkig is de decafé vaak ook wel te doen. ‘s Avonds moet ik al helemaal geen koffie drinken, dan slaap ik de hele nacht niet vrees ik…

    1. Heej! Wat knap van je, het lijkt me echt vet lastig om te minderen. Niet vanwege de cafeïne, maar vooral vanwege de smaak die ik dan mis. Maar goed, decafé is soms ook niet verkeerd :D En dat laatste heb ik ook. Soms als ik na het eten nog wat koffie drink gaat het goed. Maar hoe later, des te groter de kans dat ik slaapgebrek heb :p

      Thx voor je reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten