Alweer 24 jaar oud

Alweer 24 jaar oud

23 oktober is het weer zover. Op die dag mag ik vieren dat ik weer een jaar rond heb weten te lopen op deze planeet.

Voor sommigen lijkt het alsof ik nog piepjong ben. Maar voor mij voelt 24 jaar toch als een behoorlijke tijd. En ja, met de verjaardag om de hoek ben ik maar weer eens gaan nadenken.

Ik bedoel, waar sta ik nou helemaal in het leven? Ik ben 24 en ben nog steeds student. Ik ben 24 en weet nog steeds niet hoe de toekomst eruit zal zien. Ik ben 24 en ik weet als ik er zo over nadenk eigenlijk helemaal niet zo veel.

Met 24 jaar weet ik eindelijk ongeveer wat ik wil bereiken met dit leven. Het stoorde me dat ik dit niet wist. En naar dat antwoord ben ik hard op zoek gegaan. Rest alleen nog de vraag: hoe kan ik hier iets mee doen?

En dan nog zo’n dingetje. Past de manier waarop ik me gedraag, de dingen die ik doe en al het overige bij het beeld dat de wereld heeft van hoe ik als 24 jarige zou moeten zijn? Moet ik me daar überhaupt druk om maken? Hoe moet dat gaan als ik volgend jaar een kwart eeuw oud ben?

Ik kan nog wel even zo doorgaan, maar het lijkt me duidelijk dat ik na die 24 jaar nog met een hoop vragen rondloop. Van sommige vragen weet ik niet eens zeker of ik het antwoord wel wil weten.

Zeker zal ik niet de enige zijn die hierover nadenkt. Maar ja, hoeveel mensen geven dit ook daadwerkelijk toe? En om eerlijk te zijn is het ook best eng om dit allemaal zo voor jullie neer te pennen. Maar goed, ik wilde zo nodig bloggen.

Ach, weet je wat. Ik ga maar eens hard op zoek naar het antwoord op sommige vragen. Mijn bevindingen zal ik dan op een geschikt moment met jullie delen. Daar hebben jullie vast ook iets aan.

Uiteraard wil ik jullie ook succes wensen bij het vinden van alle antwoorden. Laten we er gewoon samen tegenaan gaan. Dan komt het vast wel goed.

Bedankt – Falco Renierkens

One Reply to “Alweer 24 jaar oud”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten