Shoppen op een zaterdagmiddag

Shoppen op een zaterdagmiddag

Ja tuurlijk schat, laten we gaan shoppen op een zaterdagmiddag in de herfstvakantie. Wordt vast leuk!

Dat is wat ik zei tegen mijn vriendin toen ze vroeg of ik zin had om te shoppen. Niks mis mee toch?

Slimme mensen als wij zijn gingen we met de auto naar Maastricht. Een parkeerplekje vinden in de Q-Park om half 2 ‘s middags, hoe lastig kan dat nou helemaal zijn?

Het vrouwtje zat achter het stuur en opeens hoor ik: “Schat, uhm het is een beetje druk”. Half geamuseerd en half verbaasd kijk ik haar aan. Of ze dit serieus niet had zien aankomen durf ik haar niet te vragen. Rest ons niets dan aan te sluiten aan de file voor de Q-Park.

Een eeuwigheid later kunnen we dan eindelijk gaan winkelen. Maar hey, het blijft Maastricht op een zaterdagmiddag in de herfstvakantie. Dan huppel je natuurlijk zo over de Grote Staat zonder dat iemand je voor de voeten loopt.

Oh, was ik vergeten te zeggen dat het ook nog eens Drie Dwaze Dagen bij de Bijenkorf was? Ja daar wilde het vrouwtje natuurlijk heen. En ik had daar eigenlijk wat minder behoefte aan. Maar goed, wat heb ik als man te zeggen hè…

Natuurlijk gingen we dus naar de Bijenkorf. Zo druk als het buiten was, zo druk was het in de winkel ook.
Teveel mensen in te krappe hoekjes. Zoveel mensen! Allemaal graaiend in bakken met afgeprijsde artikelen.

Om het even voorzichtig uit te drukken: ik had het niet geheel naar mijn zin. Het hielp ook dat ik de hele tijd al enorme trek had. Dan ben ik al niet de meest gezellige persoon (zie eerder artikel ).

Toen mevrouwtje eindelijk had afgerekend en we weer buiten in de krioelende mensenmassa stonden, deed ik toch een stil vreugdedansje. Ook vanwege het feit dat we nu gingen lunchen.

Het broodje beenham bij de Délifrance smaakte erg goed. Zo is het uiteindelijk toch nog een topdag geworden!

3 Replies to “Shoppen op een zaterdagmiddag”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten