Schrijven zonder regels

Schrijven zonder regels

Karin schreef onlangs een artikel over dat zij ‘gedwongen’ werd te schrijven zonder regels. Lijkt me super tof, maar zou ik dat ook kunnen?

Je zou het misschien niet zeggen, maar met de blogs die ik schrijf ben ik toch gebonden aan een aantal regels. Zo moet ik bijvoorbeeld rekening houden met mijn taalgebruik, de gevoelens van anderen, mijn doelgroep en moet ik me toch echt houden aan de regels van de werkelijkheid. Ergens ook wel logisch.

Hoe zou het echter zijn om te schrijven zonder regels? Me nergens aan op hoeven te houden. Alles kan, alles is mogelijk en alles mag.

Als ik een wereld wil creëren waar alles mooi is en nooit iets ergs gebeurt dan mag dat. Ik heb dan het recht om een “perfecte wereld” te creëren.

En als ik zin heb om je een wereld te laten zien waarin totale chaos heerst en mensen op brutale wijze worden afgeslacht, dan mag dat ook. Zelfs als ik alles tot in de minder mooie details wil beschrijven.

Het is een schrijfwijze waar ik al vaker aan heb gedacht hoor. Zo schrijven lijkt me leuk, maar ook raar. Ik ben namelijk gewend om erg veel na te denken over wat kan en mag terwijl ik schrijf.

Dat artikel van Karin bracht natuurlijk ook wat vragen in m’n hoofd.

Zou ik het echt kunnen? Wat zou dan mijn ‘genre’ zijn? Is mijn schrijftalent daar echt goed genoeg voor? En wat zou er in godsnaam op papier verschijnen als ik mijn fantasie ongefilterd zou opschrijven?

Op deze manier schrijven lijkt me super tof, daar twijfel ik geen moment over. Het is stiekem ook altijd een droom van me geweest. Maar toch heb ik er nooit iets mee gedaan…

Ik denk dat ik het gewoon maar eens ga proberen. Voorzichtig beginnen en kijken hoe het gaat.

De wereld in mijn hoofd wordt dan toch een beetje werkelijkheid. En mocht je daar zin in hebben, dan mag je gerust ook even langskomen.

Au revoir – Falco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten