Even wat minder Facebook

Even wat minder Facebook

Een tijdje geleden heb ik besloten om mijn relatie met Facebook te veranderen in een lange afstandsrelatie. Het ging al langer niet meer goed tussen ons, Facebook begon namelijk wel erg bezitterig te doen.

Voordat ik begin te praten, laat me eerst even de aftrap maken met een diepe zucht. *Zucht heel diep*

Jep, zo goed voelt het om te minderen met Facebook.

Hoe ik dat gedaan heb? Door simpelweg de Facebook app te verwijderen van m’n smartphone.

“Maar Falco, waarom heb je dat in vredesnaam gedaan?”

Dat zal ik je eens uitleggen beste lezer.

Ik heb gemerkt dat ik Facebook voornamelijk via de app gebruikte. Ook heb ik gemerkt dat het openen van de Facebook app vaak niet eens een bewuste actie is.

En door die onbewuste keuze was ik opeens wel een hoop tijd kwijt. Want ik zat dan meestal toch een aantal minuten door m’n tijdlijn te scrollen. Er staat zoveel op!

Vervolgens sluit ik dan weer de app en zit ik met zo’n gevoel van: tsja, wat heb ik daar nou aan gehad eigenlijk? Beetje nutteloos dus dat hele dag op Facebook zitten.

Begrijp me niet verkeerd; in principe heb ik helemaal niks tegen Facebook. Meer de manier waarop het tegenwoordig wordt gebruikt.

Zo vind ik het echt top om in contact te blijven met mensen via Facebook en op de hoogte te blijven van hun leven. Maar ik merk dat dat op mijn tijdlijn steeds verder naar de achtergrond geschoven wordt.

Het grootste deel van de inhoud op mijn tijdlijn bestaat nu uit filmpjes en plaatjes die ik de helft van de tijd niet eens leuk vind. Owja, vergeet de evenementen niet waar ik toch niet heen ga en de uitnodigingen voor spelletjes en het plaatje is compleet.

Nee. Sorry, maar daar bedank ik voor.

Dus wat deed ik?

Verwijderen die hap!

Mijn vinger zweefde nog een paar seconden boven de ‘verwijder’ knop voordat ik de moed had verzameld om daadwerkelijk te drukken. Tsja, aan een verslaving ontsnap je niet zomaar hè.

En daarna was het even wennen. Vooral wennen aan de hoeveelheid tijd die ik nu over heb!

Door Facebook minder toegankelijk te maken voor mezelf heb ik gemerkt dat ik er minder vaak op kijk.

Nee ik ben niet helemaal gestopt met Facebook. Zo nu en dan kijk ik op de mobiele website of check ik Facebook even op m’n laptop.

Dan kijk ik even waar iedereen mee bezig is. Of ik onderhoud de Facebook Pagina van dit Blog.

Maar de tijd die ik daarmee kwijt ben is slechts een fractie van de tijd die ik voorheen spendeerde aan het scrollen door mijn Facebook tijdlijn. Vooral doordat ik bij een hoop dingen heb aangegeven dat ik er geen updates meer van wil zien.

Aanwezig

Wat ik zelf overigens een groot voordeel vind is het feit dat ik nu meer bezig ben met mijn omgeving. Ik ben als het ware meer ‘aanwezig’.

Je kent het wel: je bent met iemand aan het praten en diegene is eigenlijk meer bezig met z’n scherm dan met jou. Nou, dat doe ik nu zelf dus echt een stuk minder.

En doordat ik meer bezig ben met m’n omgeving vallen me ook meer (gekke) dingen op. Dat betekent weer meer inspiratie voor artikelen. Alleen maar leuk voor jullie! :D

Voor mij zit er aan het minderen met Facebook in elk geval een hoop voordelen. Ik zou zeggen: Probeer het ook eens.

Ik hoor in ieder geval graag jullie mening en ervaringen. Laat het me weten hieronder of op social media :)

Bedankt voor het lezen – Falco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten