Wijzer dan ik ooit was?

Wijzer dan ik ooit was?

De afgelopen paar dagen moest ik opeens denken aan een artikel dat ik in oktober heb geschreven. Daarin schreef ik dat ik met mijn 24 jaar nog met zoveel vragen rondloop. Het leek me leuk om eens een vervolg te schrijven.

In de titel zie je een vraag die ik mezelf gesteld heb. Ben ik ook maar een klein beetje wijzer dan ik ooit was?

Het is handig dat ik destijds dat artikel geschreven heb. Ik kan me namelijk nog goed herinneren wat zich toen in mijn hoofd afspeelde en heb dus iets om mee te vergelijken.

Falco vertel eens, ben je al iets wijzer?

Om eerlijk te zijn, beste lezer, moet ik toegeven dat ik juist het idee heb dat ik een stuk minder wijs ben dan de vorige keer dat ik mijzelf deze vragen stelde.

Het lijkt erop dat hoe meer moeite ik doe om de antwoorden te vinden, des te harder ik word weggetrokken van hetgeen waar ik juist naar op zoek ben.

Soms denk ik ook dat ik er bijna ben. Dan heb ik heel af en toe een eureka moment. Maar meestal val ik dan opeens weer in een zwart gat en kan ik weer van voor af aan beginnen.

Daarbij komt ook nog eens dat er steeds nieuwe vragen bij blijven komen.

Is het normaal dat ik mezelf deze vragen stel? Ben ik de enige die dat doet? Ervaren anderen hetzelfde bij het zoeken naar deze antwoorden?

Een ding is me wel opgevallen.

Deze zoektocht gaat nog steeds over mijzelf, mijn doen en laten, de keuzes die ik gemaakt heb, mijn toekomst, mijn verleden, mijn dromen, mijn wensen.

Kort samengevat: het gaat nog steeds over mijn leven. Beter gezegd, het pad dat ik bewandel tijdens de reis door mijn leven.

En ik weet niet zeker of iemand me kan helpen bij het vinden van deze antwoorden. Het is denk ik iets waar ik alleen zelf achter kan komen.

Maar ondanks alle onzekerheid geniet ik nog steeds van wat er gebeurd tussen de start en finish van mijn leven. De dingen die ik meemaak gebeuren met een reden en ik zal mijn antwoorden wel krijgen zodra de tijd rijp is. Hopelijk geldt voor jullie hetzelfde.

Bedankt voor het lezen – Falco

3 Replies to “Wijzer dan ik ooit was?”

  1. Het is heerlijk man om zo nu en dan gewoon “Ik weet het niet” te kunnen zeggen :D.

    Ik denk dat de truc hem zit in het weten dat je het niet weet. Dat is pas wijsheid haha. Maar ik weet het ook niet hoor…

    GOED GESCHREVEN. Dank :)

    1. Heej Percy! Keihard bedankt voor je toffe reactie! :) Daar heb je een punt. En ik verbaas me over de reacties die ik van mensen gekregen heb. Ik ben in ieder geval niet de enige. Mijn ervaringen zal ik zeker blijven opschrijven :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten