Wat maakt jou zo bijzonder?

Wat maakt jou zo bijzonder?

Het zal geen verrassing zijn als ik zeg dat ik het soms niet erg vind om over bepaalde dingen na te denken.

Zeker niet na het artikel “Wijzer dan ik ooit was” dat ik een tijdje geleden schreef.

Voor jou klinkt het misschien heel gek of saai, maar ik vind het daadwerkelijk leuk om me neer te planten voor m’n laptop met een bak thee of koffie, een chill muziekje en na te denken over een onderwerp dat me te binnen is geschoten.

Nu had ik weer een nieuw idee. ZOEF! Kwam zomaar binnengevlogen.

Het heeft te maken met de volgende vraag:

“Wat maakt jou zo bijzonder?”

Ik ga nu even heel cliché doen. Maar je weet toch hoe men zegt dat ieder mens uniek is?

Als je het mij vraagt dan kan dat nog wel eens kloppen.

Naast het feit dat we er allemaal anders uit zien, verschillen we aan de binnenkant namelijk enorm.

Zo hebben we allemaal onze trekjes. Positief en negatief, we hebben ze allemaal.

Maar is dat alles?

Volgens mij hebben we namelijk allemaal iets dat ons bijzonder maakt.

Dat ene ding (of meerdere dingen?) dat ervoor zorgt dat jij en ik zijn wie we zijn. Dat als je iemand met één eigenschap moest beschrijven, dat het dat ene ding zou zijn.

Klinkt heel simpel, niet waar? Volgens mij hebben een hoop mensen echter geen flauw benul wat het antwoord op die vraag is.

Ikzelf ook niet hoor. Een hele tijd geleden dacht ik dat ik het wist. En soms maak ik mezelf wijs dat ik er opeens achter ben gekomen.

Om eerlijk te zijn: ik heb geen flauw idee wat mij zo bijzonder maakt.

Zoveel mensen zeggen me vaak genoeg dat ik op de een of andere manier ‘geweldig’ ben. Dat ik daar zelf soms over twijfel, dat is een verhaal apart. Maar ik zou wel eens willen weten wat het juist is waardoor deze mensen zo over mij denken?

En ik vraag me af of jij een antwoord weet als je jezelf die vraag stelt. Want dat is toch wel heel belangrijk volgens mij.

We weten allemaal wel een paar goede  en slechte dingen over onszelf op te noemen. Maar wat is dat ene ding dat jou zo bijzonder maakt?

Kun je me vertellen wat dat is?

Ik hoop dat jij het antwoord al weet. Uiteindelijk zal ik er ook wel achter komen.

Laat me in elk geval weten wat je vond van weer een vreemde gedachte die me plotseling te binnen schoot :)

Bedankt! – Falco

2 Replies to “Wat maakt jou zo bijzonder?”

  1. Ik vind deze heel lastig. Ik geloof niet dat het iets is, dat je het kunt noemen. Iets tastbaars. Het is juist het tegenovergestelde. Iets dat je niet kun benoemen, een gevoel misschien? Het is in ieder geval niet tastbaar. Of zou het een bepaalde energie zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten