Twitter en Facebook dingen

Twitter en Facebook dingen

Ik was vandaag weer met wat awesome mensen aan het praten op Twitter. En toen bedacht ik me: bijna niemand die ik ken gebruikt Twitter. De meesten zitten op Facebook.

Laat ik het eens over deze platformen hebben.

Verschil?

Het kan natuurlijk zo zijn dat jullie dit anders ervaren, maar mij valt op dat ik op Twitter interactie heb met heel andere mensen dan op Facebook. Wanneer ik op Facebook bezig ben heb ik normaal gesproken contact met mensen die ik ook offline ken.

Op Twitter heb ik juist veel te maken met mensen die ik nooit ‘in het echt’ heb ontmoet. En ik moet eerlijk zeggen, daar zitten een hoop coole mensen tussen! En een aantal mensen heb ik overigens ook al eens leren kennen. Maar dat is slechts een heel klein aantal.

En tja, Facebook. Soms heb ik gewoon even geen zin in om daarop te kijken. Erg veel over wat mensen aan het doen zijn en hoe het met ze gaat zie ik daar niet meer echt. Ik zie voornamelijk filmpjes, advertenties en andere vage content.

De interactie die daar plaats vind is vaak ver te zoeken. Het meeste zie ik tegenwoordig mensen die elkaar taggen onder een filmpje omdat de ander het gezien moet hebben. Niks mis mee. Maar ergens mis ik toch iets.

Wat gebruik ik meer

Om heel eerlijk te zijn plaats ik meer op Twitter tegenwoordig. Dat klinkt misschien vervelend voor de mensen die ik in m’n vriendenlijst heb staan op Facebook, maar het heeft helemaal niets met die mensen te maken.

Facebook trekt me de laatste tijd gewoon niet meer zo. Als ik iets online wil zetten denk ik eerder: “Goh, dat zullen ze op Twitter vast leuk vinden.” Een tijd geleden zette ik dat uiteraard direct op Facebook.

Al moet ik toegeven dat het er ook aan ligt hoe persoonlijk het bericht is. Bepaalde dingen zullen mijn contacten op Facebook eerder interesseren dan een willekeurig persoon op Twitter.

Ik ben benieuwd

Nu ben ik eens benieuwd naar wat jullie gebruiken en voornamelijk naar het waarom achter deze keuze. Gebruik jij Facebook of Twitter, of beide platformen? Waarom gebruik je dit of waarom juist niet?

Misschien ben jij het wel helemaal niet eens met mijn mening over een van deze platformen. Dat mag ook. En als dat zo is mag je me dat ook gerust laten weten.

Hoe dan ook, ik heb flink lol op Twitter. En op Facebook zal ik me ook maar eens wat meer laten zien. Misschien vind ik het dan weer wat leuker. En anders heb ik het tenminste geprobeerd.

Bedankt voor het lezen – Falco

3 Replies to “Twitter en Facebook dingen”

  1. Het is een beetje wat er momenteel ‘in’ is. In 2008/9 was twitter helemaal “de bom”. Toen had je dat, Hyves en een enkeling had Facebook. Later, toen Hyves zich liet vernietigen door TMG, gingen alle Hyves-gebruikers geleidelijk aan naar Facebook, terwijl Twitter ook nog goed toeven was. Tot een paar jaar geleden, toen ging Twitter allerlei rare dingen doen zoals videos en gifs en het toen nog fenomenale desktopprogramma Tweetdeck werd een of andere flut-app, terwijl Facebook gewoon ‘steady’ bleef (op wat gebruikersongemakjes na).

    Ik gebruik Twitter en Facebook (nog) allebei, maar wie weet hoe dat over een jaar is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten