Harry Potter – Pottermore

Harry Potter – Pottermore

Bonjour!

Ooit in een ver verleden heb ik hier al eens een blogpost geschreven over Harry Potter. Nee wacht. Over het sorteren bij Harry Potter om precies te zijn.

En dat artikel wordt nu nog steeds bezocht. Blijkbaar zoeken meer mensen via Google bij welk huis ze horen. En dan komen ze op de een of andere manier hier uit.

Maar… Dat artikel is dus alweer gedateerd. Ik heb me nog eens laten sorteren. Maar dan via Pottermore. Veeeel beter!

Maar Falco, wat is Pottermore?

Voor zover ik weet is Pottermore een website met ontzettend veel informatie over de wereld van Harry Potter. Nu ben ik me even niet zeker of de website ook van J.K. Rowling is, maar ze doet in elk geval een grote bijdrage leveren aan de informatie die op de website staat.

Daarnaast kun je op de website ook een account aanmaken. Dan kun je je laten sorteren voor zowel Hogwarts als Ilvermorny. Je kunt ook een toverstok toegewezen krijgen en erachter komen welke Patronus bij je hoort.

Allemaal in het Engels btw.

Ok, en wat zijn jouw resultaten dan?

Laat ik maar eens beginnen met m’n Hogwarts house. De volgende afbeelding moet eigenlijk genoeg zeggen…

Toen ik in het verleden dus de test heb gedaan kwam ik uit bij Ravenklauw. En zo intelligent ben ik toch echt niet hoor :p Hufflepuff klinkt als een betere match!

Bij Ilvermorny kwam ik overigens uit bij ‘Pukwudgie’. Ofzoiets.

En daar staat de volgende uitleg bij:

Named by James Steward, after the fiercely independent magical creature the Pukwudgie; Pukwudgie house is sometimes considered to represent the heart of a witch or wizard. It is also said that Pukwudgie favours healers.

Dan m’n ‘wand’ of toverstok :p

Mocht je daar meer info over willen dan kun je beter even op Pottermore kijken. Al die eigenschappen betekenen namelijk iets.

En tenslotte mijn Patronus. Aan de hand van een aantal vragen (die je binnen tijd moet invullen!) wordt gekeken welk dier het beste bij je past. In mijn geval was dat een zeldzame Patronus.

Dat was dus het resultaat wat ik te zien kreeg. En sorry, maar ik kon geen betere foto vinden ervan. Zoek dat beest maar eens op via Google of Youtube, want het resultaat wordt op de website in bewegend beeld getoond. Handig!

En jij dan?

Heb jij al een account op Pottermore? En heb je deze tests al eens gedaan :D ? Laat me vooral je resultaten weten!

Au revoir – Falco

4 Replies to “Harry Potter – Pottermore”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten