Gezien: The Great Wall

Gezien: The Great Wall

Kortgeleden heb ik de film The Great Wall in de bioscoop gezien. Het leek me leuk om m’n mening erover online te zetten :)

De hype is real

Vlak voordat deze film uitkwam ben ik nog een paar keer naar de bioscoop geweest. Iedere keer weer heb ik de trailer mogen bekijken van deze film. En OMG wat was het een kneitervette trailer! Ik had dus meteen mega hoge verwachtingen na het zien van de trailer.

Het is me niet helemaal duidelijk wat me nu zo aansprak in de trailer. Komt het doordat ik zelf aan kung fu doe? Misschien. Of komt het omdat ik goeie actiefilms gewoon supertof vind? Mogelijk. Of was het misschien de supervette mix van alles? Wie zal het zeggen.

Hoe dan ook. De hype was real.

En toen was het moment daar

EINDELIJK kon ik ‘m gaan kijken. Om het helemaal vet te maken had ik afgesproken er met m’n zus samen naartoe te gaan.  Dat belooft altijd wel een gezellige avond. Oh en we hebben de film overigens gezien in de Pathé in Maastricht. Het is een vrij nieuwe bioscoop en ik vind deze bios echt superfijn. De omstandigheden waren in elk geval goed!

De versie die we gezien hebben was overigens de 3D Atmos versie. Misschien wist je het al, maar ik heb ‘t meestal niet zo op 3D films. Het feit dat ik tijdens deze film weer eens 6 ogen zou hebben kon me echter niet zoveel schelen. Ik ging eindelijk die film zien!

Score: Perfect 5/7

Voor de mensen die de grap kennen: sorry, ik kon het niet laten!

Maar even serieus. OMG wat een supervette film. Van begin tot eind heb ik met een big smile op m’n gezicht gezeten. En m’n zus, schijterd dat het is, heeft op veel momenten op ‘t randje van haar stoel gezeten en schrok zich telkens weer een ongeluk bij de spannende stukken.

Want dat is het wel. Een enorm spannende film. Hij heeft een goed verhaal en voor het grootste deel is hij niet zo voorspelbaar als je verwacht. Dat vond ik gaaf. En verder lijkt het me van de trailer wel duidelijk dat er ontzettend veel actiescènes in zitten. Steeds als je denkt dat je alle mogelijke manieren hebt gezien om iemand omver te hakken, dan verzinnen ze wel weer wat nieuws.

Oh en dan heb ik het nog niet over de humor. Ik vind het erg knap hoe ze op bepaalde momenten van de film toch een grappige opmerking of actie erin hebben weten te verwerken. Humor van goede kwaliteit en ook zeer goed gedoseerd.

Daarbij is de muziek ook nog eens geweldig. Dat kan ik wel waarderen. Dus alles bij elkaar is het in mijn ogen een geweldig goede film. Zeker een van de betere die ik de afgelopen tijd heb gezien.

Ben jij nou ook benieuwd geworden?

Check dan vooral even de trailer. Die heb ik namelijk voor ‘t gemak even toegevoegd. Tsja, wat zal ik zeggen. Zo ben ik nu eenmaal.

Mocht je mijn mening totaal onbelangrijk of onbetrouwbaar vinden… Zelfs m’n zus vond de film vet. Ze houdt helemaal niet van fantasy achtige dingen. En al helemaal niet van dingen met monsters :p Maar ze zei tegen me dat ze de film wel echt supergaaf vond. Ik blij, zij blij. Op naar de volgende keer!

Heb jij de film al gezien? En wat vond je ervan? Of… Wil je hem graag nog zien? :)

Bedankt voor het lezen!

Au revoir! – Falco

One Reply to “Gezien: The Great Wall”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten