Gevonden wat ik zocht

Gevonden wat ik zocht

Om heel eerlijk te zijn weet ik niet zeker hoe de titel van dit artikel moet luiden. Moet er een uitroepteken achter, een vraagteken of gewoon zoals hij er nu staat. Is het een vraag? Is het een feit? Daar ben ik nog niet helemaal achter.

Ik was niet eens op zoek

Want ik wist niet dat ik iets nodig had. Ik wist niet dat ik iets miste. Dat er iets ontbrak. Tot op een zekere donderdagavond mijn wereld op z’n kop werd gezet.

De ruimte om me heen uit elkaar getrokken. Mijn maag omgedraaid. Mijn hersenen een frisse wind.

Volledig in de war. Blij, trots, gelukkig, bang en onbevreesd. Allemaal tegelijk.

Het begon met een lach. En een stem. En een blik. En gemaakte grappen. En gezichtsuitdrukkingen. En zoveel meer.

Het werd me opeens duidelijk

Dat ik al die tijd toch onbewust op zoek was naar iets. Dat ik toch iets miste. Dat er toch nog iets ontbrak.

Het besef kwam niet meteen. Eerder bouwde dit zich langzaam op. Op de achtergrond, zonder dat ik het helemaal doorhad. Het was geen bewuste keuze om omver geblazen te worden. Maar toen het uiteindelijk zover was…

Daar was plots één deel van m’n leven waarvan ik zeker wist wat ik wilde. Ik wist niet hoe, ik wist niet waarom, ik wist niet wanneer.

Een ding was me echter volledig duidelijk: oh boy, wat zou ik hiervoor de strijd aangaan.

Nu ben ik twee weken verder

En mocht het een vraag zijn. Mocht ik mezelf afvragen: “Heb ik gevonden wat ik zocht?” Ik wil geloven dat het antwoord daarop een keiharde ja is.

Tsja, wanneer weet je dat zeker? Moet je je verstand vertrouwen? Je gevoel? Iets anders?

M’n gevoel zegt dat ik op het moment gevonden heb waar ik altijd al naar op zoek was. Dat alles nu ok is. Dat ik zo ontzettend gelukkig ben. Dat ik dit nooit meer kwijt wil. En dat ik ervan mag genieten met volle teugen.

En genieten, dat doe ik zeker. Dat zal ik nog lang blijven doen.

Mo Nighean Donn…

Bedankt voor het lezen!

Au revoir – Falco

9 Replies to “Gevonden wat ik zocht”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten