Wat ik dus zo ontzettend kut vind aan de Nederlandse taal

Wat ik dus zo ontzettend kut vind aan de Nederlandse taal

Heuj Falco, wat is dat dan nou weer voor een titel? Ach, als je je eraan ergert dat ik het woord kut gebruik op m’n blog dan alvast: sorry. Als je het mij vraagt nemen we veel ergere woorden in de mond.

Vloeken, dat kunnen ze in het buitenland beter

Nee echt waar. Ik meen het. In de Engels sprekende landen zegt men bijvoorbeeld: fuck, damn, asshole of iets dergelijks. In het Duits valt het ook nog wel mee. Daar hoor je veelvuldig Scheisse of Arschloch.

Laten we even vooropstellen dat ik ook van mening ben dat we misschien het vloekgehalte zoveel mogelijk moeten zien te beperken. Soms flapt het er gewoon effe uit. Dat mag. Dat kan. Dat moet kunnen. Vind ik tenminste.

Wel zegt de manier waarop je vloekt en de woorden die je dan gebruikt iets over een persoon. Dat je vloekt vind ik niet erg, maar ik oordeel wel over je woorden.

En hoewel bovenstaande termen nog vrij heftig klinken voor sommigen

In het Nederlands mogen we ons wel heel diep schamen. Volgens mij is nog steeds het meest populaire scheldwoord ‘kanker’. Of een vorm daarvan.

What. The. Fuck. Mensen. Waar zijn we mee bezig?

Wie heeft dat ooit verzonnen. Waar komt het vandaan. Waarom heeft iemand dat ooit bedacht? En wie vind het zo’n geweldig goed idee om die traditie in stand  te houden?

Het hoeft niet eens zo te zijn dat je mensen om je heen er persoonlijk mee treft. De een heeft namelijk wat meer te maken gehad met de ziekte dan een ander. Ik vind het over het algemeen gewoon erg respectloos om met kanker te vloeken. Eigenlijk wel met alle ziektes. Maar deze schiet er voor mij toch wel even bovenuit.

Kanker, Kankermongool, Kankerlijer, Kankeridioot, Kankerhoer. Zomaar wat termen die ik bijna dagelijks hoor en zie. Ik kan ook nog wel effe doorgaan met varianten opnoemen, maar ik doe het liever niet. Het Voelt niet goed.

En zou dat eigenlijk niet voor iedereen zo moeten zijn?

Is het nou echt zo vreemd dat ik me daaraan stoor?

Of zijn jullie het eigenlijk toch wel met me eens. Dat het niet kan. Dat het niet hoort. Dat we het maar beter niet meer doen.

Wie weet word ik oud. Stoor ik me aan dingen waar ik me niet aan hoor te storen. Moet ik weer eens beter leren filteren wat andere mensen doen en zeggen. Niet zoveel oordelen.

Aan de andere kant heb ik het idee dat ik helemaal niet zo gek ben. Mijn gevoel zegt me dat ik niet de enige ben die zich eraan stoort.

Laat dus vooral jullie mening horen. Via een reactie hieronder, via Facebook, via Twitter of via een mailtje naar info@jesuisfalco.nl. Ik ben echt hartstikke benieuwd.

Bedankt voor het lezen

Au revoir – Falco Renierkens

One Reply to “Wat ik dus zo ontzettend kut vind aan de Nederlandse taal”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten