Gezien: Guardians of the Galaxy 2

Gezien: Guardians of the Galaxy 2

Heej daar! Afgelopen zondag (30 april 2017) heb ik in de Pathé in Maastricht Guardians of the Galaxy deel 2 gezien. Natuurlijk kon een artikel daarover dan niet lang op zich laten wachten.

Wat te verwachten na deel 1?

Want die film was echt geniaal! Serieus, Guardians of the Galaxy is een van m’n favoriete Marvel films. Qua muziek, humor, actie, acteerwerk en verhaal zit hij heel sterk in elkaar. Misschien heeft het er ook mee te maken dat het naast de overige films een verhaallijn is die net wat afweek van wat we tot dusver gezien hadden.

Maar inderdaad, wat moet je dan van deel 2 verwachten? Ik verwachtte in elk geval dat het verhaal weer goed in elkaar zat, dat de humor en muziek weer top in orde waren. Maar verder wist ik niet echt wat te verwachten. Ja oké, dat beetje wat ik uit de trailer heb kunnen halen.

Over die trailer gesproken:

Zoveel wist ik dus over de film. Genoeg om me enthousiast te maken, dat wel.

Voldeed de film dan aan de verwachtingen?

Ja, en nee. Denk ik. Om heel eerlijk te zijn ben ik de film nog een beetje aan het verwerken. Hij was op bepaalde vlakken gelijk aan de eerste film, maar op andere vlakken ook weer zo ontzettend verschillend.

Het verhaal borduurde soort van voort op deel 1. Dezelfde personages zijn te zien, met dezelfde karakters, in dezelfde wereld. Maar waar de film om draait is… Ja ik kan het niet eens beschrijven. Het verhaal is vaag. Iets met een god. En van die god weet ik nog steeds niet zeker of hij nu goed of slecht was. Lekker duidelijk toch?

Als je verder gaat kijken naar muziek, visuele effecten, humor, personages en dat soort dingen, dan zit de film echt onwijs goed in elkaar. Alles goed gedoseerd, soms lekker over the top. Dat mag. Het blijft een actiefilm.

Mijn conclusie is denk ik als volgt

Het verhaal is nogal wazig. Of vreemd. Of bizar. Hoe je het maar net noemen wilt. Maar als je even niet te diep over dat verhaal nadenkt kun je een geweldige ervaring hebben met deze film.

De kwaliteit is weer zoals we gewend zijn van Marvel. Het is misschien meer dat het weer ‘anders’ of ‘nieuw’ is dan dat het meteen een negatieve ervaring is. Ik zou hem in elk geval zeer zeker aanraden aan iedereen.

En jij dan?

Heb je de film al gezien of wil je hem nog gaan kijken? Ik ben benieuwd naar jouw mening :)

Bedankt voor het lezen!

Au revoir – Falco

3 Replies to “Gezien: Guardians of the Galaxy 2”

  1. Vanavond naar Guardians of the Galaxy geweest, onbedorven door kennis van deel 1, want die heb ik niet gezien. Ik heb me kostelijk geamuseerd en heb een topavond gehad. Geweldige humor, het verhaal was inderdaad een beetje vaag. Zit me altijd af te vragen waarom iemand de hele wereld/kosmos wil uitroeien. Om baas te worden van helemaal niets? Maar voor de rest? Humor van de bovenste plank, erg leuke film, nu nog een keer deel 1 gaan kijken

    1. Dank voor je reactie Ali! Wat fijn dat je de film leuk vond. Ik garandeer je dat als je deel 2 hebt kunnen waarderen dat deel 1 dan ook zeer zeker een goede ervaring zal zijn! Zelfde humor, maar een fijner verhaal :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten