Pathé Unlimited. Doen of niet doen?

Pathé Unlimited. Doen of niet doen?

Laatst was ik met vrienden naar de bioscoop geweest. Volgens mij was het die keer dat we Guardians of the Galaxy 2 hebben gezien.

Omdat we wat wilden eten in de stad waren we wat eerder de stad in gegaan. Daardoor waren we ook wat te vroeg bij de bios. Dus moesten we even wachten. Ze hadden gelukkig comfortabele stoelen.

Toen werd er een interessant idee op tafel gegooid…

We zouden eigenlijk vaker naar de bioscoop moeten gaan. Dat is hartstikke gezellig. En stiekem dacht ik: “Mooi, dan heb ik altijd review materiaal voor m’n blog.”

Daarnaast ga ik ook helemaal niet zo vaak naar de bioscoop en zou ik het zeker niet erg vinden om vaker te gaan. Zeker met goed gezelschap. En al helemaal niet als er toffe films draaien. Komende tijd is dat wel het geval volgens mij.

Maar naar de bioscoop gaan is inderdaad prijzig

Dat realiseerden wij ons ook zeer goed. Maar toen zagen we wederom de reclame voor Pathé Unlimited. Daarmee kun je voor een vast bedrag per maand onbeperkt naar de bioscoop gaan.

Na wat rekenwerk kwamen we erachter dat je op die manier toch wel het nodige geld kunt besparen. Als je maar vaak genoeg gaat. Desnoods kijk je dezelfde film 20 keer.

*Moet denken aan Fantastic Beasts*

Het lijkt een goed idee. Maar toch…

Het blijft duur.

Staat open voor sponsoring…

Subtiele hint Pathé

Niet geschoten is altijd mis

Het leek me een goed idee eerst eens te proberen mensen via m’n blog om advies te vragen.

Misschien zijn er mensen die zo’n kaart hebben. Of in het verleden hebben gehad. Ik weet dat andere bioscopen zoiets ook hebben, maar ik kom toevallig het vaakst bij de Pathé. Ervaringen met andere bioscopen en abonnementen wil ik dus ook gewoon graag horen.

Is het het waard? Waar moet ik op letten? Is het haalbaar het geld eruit te halen? Is het inderdaad voordeliger?

Vertel me vooral hoe jij erover denkt!

Bedankt voor het lezen!

Au revoir – Falco

13 Replies to “Pathé Unlimited. Doen of niet doen?”

 1. Ik heb zo’n kaart en het is makkelijk. Een vriendin heeft er ook eentje en we spreken vaak af en doen dan 2 films op een avond. Of op een middag en avond. Ga in een maand naar 2 films en je hebt hem er al uit. Plus: korting op je consumpties!!

 2. Na 2x gaan in de maand heb je hem er al uit. Normaal ga ik elke week met een vriendin. Ben nu twee weken niet geweest maar ga waarschijnlijk deze week 2/3 keer. Eten en drinken nemen wij bijna altijd zelf mee. Met de unlimited pas krijg je 10% korting op het eten en drunken dus dan is het alsnog best duur. Heb hem nu al zo’n 2 jaar en heb het er altijd wel uitgehaald, het is aan jezelf of dat lukt of niet.
  Als ik straks werk heb na het afstuderen kan het best zijn dat ik geen tijd meer heb om te gaan. Dan zeg ik hem wel af omdat ik het dan zonde vind. Maar zal het wel missen, in Zuid-Afrika miste ik het ook.
  Maar dus: doen.

  1. Haha dank voor je reactie Robin. Het klinkt allemaal inderdaad erg goed, maar ik dacht voor de zekerheid toch maar even checken wat anderen ervan vinden. Ik ga het toch eens serieus overwegen :D

  1. Ah kijk eens aan. Iemand die de Vue kent. Die hebben we hier in de buurt ook, en vind ik zeer chill! :D Bedankt voor je reactie Kevin. Het aanbod zal ik zeker even checken. Het moet namelijk niet zo zijn dat ik zo’n kaart haal en naar de bioscoop ga om ‘maar te gaan om het eruit te halen’.

 3. Ik heb nu bijna 5 jaar Unlimited en nog nooit een dag spijt gehad. Ik merkte zelf dat ik ook films ging bezoeken die ik eerder niet interessant genoeg vond om geld aan uit te geven maar die me wel verrast hebben. Ik ga inmiddels zo vaak dat ze me bij Pathé Arnhem al kennen, haha. Ik ga ook rustig vaker naar dezelfde film. The Force Awakens 8 keer, Fantastic Beasts 5 keer. :) Ik zou het gewoon proberen. Volgens mij kan je na 4 maanden al opzeggen als het niet bevalt. Maar dat weet ik niet zeker. Opzeggen is nooit in mijn gedachten geweest. :D

  1. Bedankt voor je reactie Mark! Fijn te horen dat je er geen spijt van hebt, dat is een geruststelling :) En dat lijkt me inderdaad ook wel zo, dat je juist eens wat anders gaat bekijken. Het kost opeens niet meer elke keer zo ontzettend veel hè. En sommige films had ik ook wel wat vaker willen zien. Fantastic Beasts is daar zeker één van! :D

 4. Eens met Mark Knoop. Ik probeer elke week te gaan (vrijdag) en we zijn voornamelijk geïnteresseerd in het PAC aanbod. Deze films vinden we zeer aangenaam om te zien. En natuurlijk nemen we de blockbusters (mits geen 3D) ook mee. Met 4 films per maand is een abonnement zeer voordelig.

  1. Ook jij bedankt voor je toffe reactie Reinier! Denk ook dat ik vaker zal gaan als ik zo’n abbo heb. Het maakt de drempel sowieso wat lager hè. Nu maar eens een keer de knoop doorhakken, haha.

 5. We hebben hier al like 3 verschillende bioscopen in een paar jaar gehad. Was eerst Roxy, toen JT (maar men was te lui om het logo van de Roxy op dd voorgevel te vervangen, hehe) en toen werd het dus Vue. ^^

  1. Haha ja hier was het ook eerst de JT bioscoop. Die is toen inderdaad hernoemd naar Vue. Allebei prima. Allebei duur zat, haha. In Maastricht heb je nog Euroscoop (Belgische keten) en Pathé.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten