Rorschach Tag

Rorschach Tag

Het is alweer een tijd geleden dat ik een tag heb gedaan. En laat Carmen van Lifeandblog.nl nou net een tag verzonnen hebben. De Rorschach tag.

De watte?

Ja het is inderdaad niet zo’n naam waarbij je meteen 1, 2, 3 zoiets hebt van: “Oh die!”

Rorschach dingen heb je vast wel eens gezien op tv. Of op het internet ergens. Dat zijn die ‘inktvlekken’ en daar moet je dan bij aangeven wat je erin ziet. Ik weet alleen dat het iets met psychologie te maken heeft. Mocht je meer willen weten dan kan Carmen je daar vast meer over vertellen, haha.

Hieronder zal ik per inktvlek vertellen wat ik erin zie. De afbeeldingen zijn overigens afkomstig van het blog van Carmen.

Inktvlek 1

Ik zie…

Een gezicht. Zegt dat iets raars over mij? Links- en rechtsboven zie ik dan vaag iets dat op oren moet lijken. Helemaal in het midden een neus. Wel een grote neus, maar dat maakt effe niet uit. En ik zie in elk geval ogen. Mond is een beetje lastig. Het zou een gezicht kunnen zijn van iemand die grijnst… Maar dan mis ik wel een stuk mond in het midden, haha. De mondhoeken zijn in elk geval aanwezig!

Inktvlek 2

Ik zie…

Een stel mensen die rond een tafel zitten. In m’n fantasie zijn ze koffie aan het drinken. Of thee. Dat kan ook.

Die tafel zie ik overigens in het midden onderin. Die driehoek zeg maar. En die rechthoeken aan weerszijden daarvan zijn dan bankjes. Die twee smallere vormen op de bankjes zijn dan mensen en in het midden bovenin is een wat flinker persoon te zien.

Ik weet het. Ik ben raar. Ik heb een rare fantasie.

Inktvlek 3

Ik zie…

Is het überhaupt nog verstandig om te zeggen wat ik dan wel niet in deze zie? Haha ik wil niet weten wat deze uitslag over mij zegt. Maar deze inktvlek doet me vaag denken aan een kettingcarrousel. Van het onderste deel kan ik namelijk nietzoveel maken. Maar bovenin in het midden zie ik dan de bovenkant waar alle kettingen aan vastzitten. Rechts herkent ik van die stoeltjes die ronddraaien om het midden heen.

Hoe ik tot dit beeld kwam? Geen idee. Vraag het me alsjeblieft niet, haha!

Gelukkig kennen jullie me al langer

Ik weet zelf namelijk niet wat ik van de dingen moet denken die ik heb opgeschreven. Maar hey, het is toch echt wat in mijn hoofd rondspookt als ik naar die inktvlekken kijk.

Laat me vooral weten wat je van m’n antwoorden vindt. Ik ben benieuwd!

Wil je de tag ook invullen?

Dat mag zeker! Carmen heeft daar in haar artikel zelfs om gevraagd. Laat haar wel even wat weten dan via social media. Haar kanalen staan op haar blog vermeld :)

Zoals altijd bedankt voor het lezen!

Au revoir – Falco

3 Replies to “Rorschach Tag”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten