Bloggers helpen elkaar wél

Bloggers helpen elkaar wél

Ik las laatst ergens een artikel hierover. Daar werd gesteld dat bloggers elkaar niet helpen. Dat er veel concurrentie heerst en jaloezie en weet ik wat niet allemaal nog meer.

Ik wilde daar graag ook iets over zeggen

Het is in veel gevallen sowieso niet zo handig te generaliseren. Ook niet als je het over de groep ‘bloggers’ hebt. Want, ja ook in 2017, is die groep nog ontzettend groot. En die groep is meer dan dat ook nog eens bijzonder divers.

Natuurlijk heb je bloggers met elk hun eigen onderwerp. Zo blogt de een over beauty en blogt de ander liever over de lekkerste vegan recepten. Maar daarnaast zijn ze allemaal als mens ook nog eens zo ontzettend anders.

Het zijn over het algemeen erg leuke mensen. Gezellig ook! Maar allemaal zitten ze net iets verschillend in elkaar.

Maar goed, wat mij juist opvalt als ik denk aan wat in dat artikel gezegd werd…

De laatste tijd merk ik juist het tegendeel

Afgelopen weken heb ik juist meer contact met andere bloggers dan ooit tevoren. Het is zoals ik al zei vooral erg gezellig meestal. Maar ook wordt er onderling ontzettend veel support gegeven. Support die ik dan met plezier ook weer op mijn beurt terug geef.

Dat kan overigens van alles zijn. De ene keer help je een ander even met brainstormen. Een andere keer heeft iemand behoefte aan een persoon die taalfouten uit een tekst haalt. Weer een andere keer ben ik technische ondersteuning aan het bieden. En vaak is het gewoon wederzijds promoten van elkaars materiaal.

Oh en die support gaat soms juist nog verder dan dat. Het is zelfs zo dat ik in principe maar hoef te vragen en ik kan een gastblog krijgen van iemand. Als ik het zelf zeg maar even niet geregeld krijg. Zo lief zijn ze zelfs! Er is dus voldoende contact en hulp.

Ik denk dus ook dat het deels aan jezelf ligt

Het ligt er zeg maar ook net aan hoe jij mensen benadert. Stel jij je behulpzaam op? Kom je open en vriendelijk over? Geef je de ander het idee dat de geboden hulp wederzijds zal zijn? Of pak je het hele gebeuren gewoon verkeerd aan zonder dat je het doorhebt?

Oh en stel je überhaupt vragen?

Als jij namelijk nooit om hulp vraagt dan zal die hulp niet gauw komen aanwaaien. Je moet dan uiteraard  wel weten waar je moet beginnen, maar andere bloggers helpen je graag op weg. Je mag mij zelfs vragen, dan geef ik je wel een zet in de juiste richting.

Tot slot

Wat ik verder nog mee wil geven is het volgende. Aan relaties zul je moeten blijven werken. Dus ook met je collega bloggers. Ben niet alleen maar ‘zakelijk’ bezig. Lach ook gewoon eens samen en leer elkaar kennen. Als je weet hoe de persoon achter de blog tikt, kun je elkaar alleen maar beter helpen. Daar wordt je voor zover ik kan zien op den duur beide beter van.

Als je het mij vraagt zijn we namelijk niet elkaars concurrenten.

Hoe denk jij erover?

Het is slechts mijn bescheiden mening namelijk. Je mag het met me eens zijn, maar uiteraard hoef je mijn mening niet te delen. Laat je vooral horen via een reactie hieronder, via Facebook, via Twitter of stuur even een mailtje!

Bedankt voor het lezen!

Au revoir – Falco

16 Replies to “Bloggers helpen elkaar wél”

  1. Mee eens tot op zekere hoogte. Sommige bloggers krijgen vaak te maken met nare reacties, brutale vragen en jaloezie. Dan vind ik het niet meer dan logisch dat je deze mensen niet zo snel helpt. Gelukkig heb ik een leuk groepje gevonden, waar het fijn is om elkaar te helpen. ☺️

    1. Dank voor je reactie Rosita! Je commentaar is zeker terecht. Er gebeuren ook nare dingen, dat wil ik zeer zeker niet ontkennen. Gelukkig zijn er genoeg mensen waar je wel een fijne tijd mee kunt hebben :D

  2. Mee eens. In een groep waar iedereen open en vriendelijk is, wordt ook niet gesnauwd en is het heel erg gezellig. Super leuke mensen leren kennen door het bloggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten