Hoe ga jij om met een brakke nacht?

Hoe ga jij om met een brakke nacht?

“Verdomme!” Riep ik iets meer dan een uur geleden nog uit. Het had zo’n fijne nacht kunnen zijn. Maar daar is uiteindelijk niets van terecht gekomen.

Al enkele dagen wil het met slapen niet zo lukken. Ik kom niet in slaap, ik word vaak wakker of ik word ruim voor de wekker al wakker. Om wanhopig een poging te doen weer terug te keren naar de wereld van m’n dromen.

De wekker stond iets later dan 6 uur. En ik werd al rond half 5 wakker. Slapen lukte gelukkig weer, maar toen ik om 6 uur wakker werd voelde ik me niet veel fitter dan toen ik gisteren ging slapen. Ik heb maar eens gezucht en zei: “Meer word het vandaag toch niet.”

Acceptatie is op z’n tijd ook een kunst

Dat was de achterliggende gedachte tenminste. Ik kan beter de energie steken in een spontaan blogbericht. Ik heb me een kop thee gezet en heb eens rustig de laptop opgestart.

Wifi op m’n telefoon heb ik bewust nog even uit laten staan. Nog geen zin in alle getril, getetter en geroep van alle kanten. Meldingen van tienduizend apps. Ik moest eerst effe aan de bak.

In plaats van me weer op te winden over het feit dat de nacht brak is geweest, kan ik er beter een positieve draai aan geven. Het accepteren, doorgaan en uiteindelijk werken aan een oplossing. Dat laatste was eigenlijk ook een beetje de achterliggende gedachte van dit artikel…

Heb jij nog tips voor me?

Wellicht weet jij dé of meerdere oplossingen. Hoe de slaap sneller te vatten. Hoe niet meer op zo’n onmenselijk tijdstip wakker te worden. Hoe, zelfs na wat minder uren slaap, het gevoel te hebben niet door een vrachtwagen te zijn meegesleurd gedurende de nacht.

Aan de nacht van gisteren kan ik in elk geval niks meer doen. Maar ik ben de dag in elk geval redelijk positief begonnen. De thee is bijna verdwenen. Ik zet zo m’n wifi weer aan. Eens kijken wat ik allemaal gemist heb. Blij dat ik een spontaan artikel online heb staan. Wie weet staan er wat goede tips voor me klaar als ik straks thuis kom.

Misschien lost het probleem zich vanzelf op. Het wordt namelijk een onwijs goede week. Jup, daarboven in Friesland :D

Toch stel ik maar even deze vragen aan jou…

Heb jij ook wel eens één of meerdere brakke nachten. Weet je de oorzaak? Wat doe je eraan? Laat het me weten in een reactie!

Bedankt voor het lezen!

Au revoir – Falco

5 Replies to “Hoe ga jij om met een brakke nacht?”

  1. Wifi op je telefoon ‘s avonds al uitgooien, van alle caffeine houdende dranken afblijven ‘s avonds. En vooral je niet druk over maken. Mijn ervaring is dat ik dan zeker niet slaap.

    1. Wifi gaat uit als ik slapen ga. Dat scheelt al een hoop meldingen. Als mensen me nodig hebben bellen ze maar :p En cafeïne laat ik meestal na een bepaald tijdstip achterwege. Dat helpt al enorm. Dank voor je tips!

  2. Ha Falco, je kunt je wifi beter al uitzetten een uur voor je gaat slapen. Een uur geen enkel scherm geeft veel rust. Daarnaast gebruik ik soms een slaapmasker, maar mijn gordijnen zijn vrij licht. Ik weet niet hoe dat bij jou is. Succes!

    1. Dank voor je reactie! Ja ik probeer nu al zo vroeg mogelijk wifi uit te zetten. ‘s Nachts gaat ‘ie sowieso uit. Slaapmasker is nog niet direct nodig, de gordijnen houden vrij veel tegen. Momenteen gaat het alweer wat beter met slapen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten