Kung Fu: ik mag weer op examen!

Kung Fu: ik mag weer op examen!

Heej daar allemaal! Twee weken geleden eigenlijk al kreeg ik een fijne mededeling die ik toch wel even met jullie wilde delen. Waar dat mee te maken heeft? Nou…

Ik heb ‘t nog niet vaak gezegd hierzo

Maar ik heb denk ik wel duidelijk gemaakt dat ik aan Kung Fu doe. Dat doe ik overigens al jaren. Dus een zekere basis heb ik inmiddels wel opgebouwd. Maar doordat ik er een paar jaar tussenuit ben geweest zijn de losse technieken helaas verwaterd.

Die technieken moet je overigens wel goed bijhouden. Niet alleen tijdens training, maar zeer zeker ook thuis. We werken namelijk met beoefeningsniveaus, en hoe verder je in je beoefening komt des te hoger kun je qua niveau komen. De enige manier om hoger te geraken is door examen te doen.

Voor mij is dat alweer 2 jaar geleden. Toen ging ik van het 1e naar het 2e beoefeningsniveau. Ik hoorde laatst dat er weer een examen aan zat te komen, maar ik was zelf helemaal niet ervan overtuigd dat ik ver genoeg was met mijn techniek. Mijn trainer kwam echter naar me toe en vroeg me heel enthousiast of ik niet toch wilde overwegen examen te doen in juni. Ik was er echt wel klaar voor.

En dat vond ik echt supertof om te horen!

Het geeft me voor iedere training toch weer een stukje extra zelfvertrouwen. En op de een of andere manier heb ik tijdens de training nog meer plezier. Ja oke, en ik geef me ook net dat beetje extra.

Ik vond het fijn om te horen dat ik helemaal niet zover achter lig als ik zelf dacht. En de komende weken heb ik nog ruim tijd en mogelijkheid om stof bij te schaven en dingen die ik niet weet even erin te stampen. Gisteravond (1 juni 2017) ben ik nog eens gevraagd of ik deelneem aan het examen binnenkort. Nu is het dus officieel: 17 juni 2017 neem ik deel aan de niveautoets.

En ik heb er super zin in! Het wordt afzien, tanden op elkaar bijten en vooral helemaal door het stof gaan. Maar ver boven dat staat de voldoening die ik erna zal hebben. Ik kan niet wachten.

Mocht ik de kans hebben een foto te nemen dan zal ik dat zeker doen. Maar vaak is dat niet toegestaan. We zullen zien!

Wat doe jij zo eigenlijk qua sport?

Kung Fu is nu niet echt een sport die je regelmatig hoort van mensen. Wat doe jij eigenlijk voor iets? Doe je iets heel unieks? Of juist niet, daar is ook helemaal niks mis mee. Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden!

Bedankt voor het lezen!

Au revoir! – Falco

2 Replies to “Kung Fu: ik mag weer op examen!”

 1. The best foods are vegetable soups (no tomatoes, potatoes or eggplant) with spices, (cardamom, cumin, coriander,
  fennel, black pepper, turmeric, etc. Other than this, proper baby medicines
  are used to keep up with the health from the kids.
  Her chiropractor performed low amplitude, high velocity manipulation along
  the 3 spinal locations and almost 1.

 2. Whilst good nutrition is one of the most significant facets of
  a child’s health, what we should give our children to drink is just as significant as the caliber of food we provide them
  with to eat. From the simple plastic or wooden constructions that children can ride on, to pull or push toys that toddlers would enjoy to ride on, to
  motor-driven riders and miniaturized versions
  of popular car brands and makes which are popular with young kids, ride-on toys would continually be a section of any child’s playtime menagerie.
  It is not uncommon with an orphan to go through
  various therapy sessions having a psychologist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten