Is er dan verder helemaal niets gebeurd?

Is er dan verder helemaal niets gebeurd?

Normaal gesproken ben ik op zaterdag vrij en kan ik gewoon vieren dat het weekend is. Op zaterdag 3 juni 2017 mocht ik echter nog even werken. Iets met een deadline. Dat werk vond overigens plaats in Aken. Daar heb ik ook de hele dag naar de Duitse radio geluisterd. Op momenten speelde wat muziek. Verder was er vooral veel nieuws op de radio te horen. Of toch niet?

Want eigenlijk viel dat best tegen

Van ongeveer 08.15u tot 14:30u heb ik naar die radiozender geluisterd. Het was overigens Antenne AC, voor degene die het interesseert. Ze speelden goede muziek. Zo tussen het ‘nieuws’ door.

Ik zet nieuws extra tussen aanhalingstekens. Het enige dat ik namelijk gedurende die uren geleerd heb is dat er iets gaande is geweest op Rock Am Ring (een muziekfestival in Duitsland). Daar was een terreurdreiging en het terrein moest ontruimd worden. Na uitgebreid onderzoek bleek er gelukkig niets aan de hand te zijn.

Dat vond ik erg fijn te horen. Dat het goed ging met de mensen die daar feest wilden vieren. Vooral dat er niemand gewond is geraakt of erger. Maar wacht eens even…

Was dit alles?

Begrijp me niet verkeerd. Het is zeker nieuws. Het is juist heel belangrijk nieuws. En het is heel erg wat daar gebeurd is. Je maakt me echter niet wijs dat dit het enige is dat gebeurde op deze dag.

Waren er geen ontwikkelingen in Syrië? Hoe zit het met de situatie in Noord-Korea? Was er niet iets met een kernreactor ergens ver weg in Japan, of zelfs hier om de hoek in België? En natuurlijk al die andere problemen waar we momenteel mee te maken hebben die ik nu even vergeet te noemen. Zoals een Oranje president. Of doen die dingen er plots niet meer toe?

Dit heb ik de afgelopen maanden al vaker ervaren. Steeds als er iets net wat dichterbij gebeurt dan doet het er opeens niet meer toe wat er in de rest van de wereld gaande is. En ergens vind ik dat raar.

Het laat mij met vragen achter

Wordt met opzet bepaalde informatie achterwege gelaten? Kiest men ervoor bepaalde informatie juist wél te behandelen? En wat proberen ze hier precies mee te bereiken?

Dat ik met deze vragen rondloop zegt misschien genoeg over waarom ik het nieuws niet vaak luister. Maar ik vraag me af of ik de enige ben die er zo over denkt. Hoe zit dat bij jou? Heb jij ook wel eens je twijfels over de manier waarop ons het nieuws wordt voorgeschoteld?

Hoe dan ook. Laten we vooral hopen dat we dit soort nieuwsberichten gewoon niet meer te vaak krijgen. Het is hoog tijd dat we opgelucht adem kunnen halen en gewoon kunnen genieten.

Bedankt voor het lezen!

2 Replies to “Is er dan verder helemaal niets gebeurd?”

  1. De macht van de media….
    Helaas niks nieuws dat we over het algemeen te horen en lezen krijgen wat zij voor ons uitkiezen.
    Gelukkig dat ze bij het festival een aanslag hebben voorkomen. Er was door medewerkers die gesjoemeld met pasjes.. maar om dat nou alleen maar als nieuws weer te geven terwijl er nog zo veel meer gaande is op de wereld… ja het is ongelofelijk scheef.

    1. Nee inderdaad. En zo voelt het ook precies. Niet echt alsof het hoofddoel informeren is.

      Het is fijn dat er op het festival verder niks gebeurd is. En mensen moeten me ook niet verkeerd begrijpen. Ik vind het wel degelijk erg wat zich daar afspeelde. Maar om het de hele dag alleen daarover te hebben. Er gebeurt inderdaad nog zoveel meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten