Harry Potter Tag

Harry Potter Tag

Een tag over Harry Potter. Hoe vet is dat dan!? Hij is overigens afkomstig van Froukje. Zij heeft hem ergens via Twitter gevonden. Check vooral ook even haar antwoorden.

1: Wat is je favoriete boek

Ik heb altijd het liefst deel 4 gelezen. Ik vind het gewoon een leuk boek. Zeker vanwege het WK Zwerkbal. Ik heb ‘m dan ook het vaakst gelezen van allemaal.

2: Wat is je favoriete film

De tofste film vind ik deel 5. Het is allemaal wat volwassener. Het verhaal spreekt me aan. En de muziek in die film vind ik zo ontzettend goed! Plus het einde vind ik zeer gaaf, vooral dat gevecht tussen Voldemort en Perkamentus.

3: Wat is je minst favoriete boek?

Ik weet niet of ik dit wel mag zeggen, maar ik hou van de boeken vanaf deel 3 ongeveer. Dan wordt het allemaal wat serieuzer. En ik vind die boeken ook fijner weglezen. De eerste 2 boeken vind ik beide wat minder.

4: Delen van boeken of film die je doen huilen

Huilen niet per se maar er is wel een stukje dat ik best heftig vind. Ik heb het over dat stukje in de laatste film waar je ziet hoe Snape Lily in z’n armen houdt. En dan vooral met dat zielige muziekje eronder. Wat een moment!

5: Als je een relatie zou krijgen met een Harry Potter personage, wie zou dat dan zijn?

Ik denk met Luna Lovegood of met Ginny Weasley. In elk geval geen Hermelien of Cho.

6: Wat is je favoriete toverspreuk?

Mijn favoriete toverspreuk is Lumos. Altijd licht bij de hand. Super handig! :)

7: Op welke afdeling zou je komen?

Bijna alle tests die ik gedaan heb zeggen dat ik ingedeeld zou worden in Hufflepuff. En daar is eigenlijk ook niks mis mee. Dat antwoord houd ik nu dan ook aan. En Newt Scamander is ook een Hufflepuff. Hoe vet is dat?

8: Zou je eerder een uil, een pad, een kat of een rat nemen?

Ik denk dan een uil. Daar heb je tenminste nog iets aan. Ondanks dat ik er waarschijnlijk allergisch voor zal zijn als een malle…

9: Favoriete personage

Mijn favoriete personage is toch wel Neville Longbottom. Hoe dat personage zich ontwikkelt gedurende het verhaal. Ik vind ‘m echt fantastisch :D

10: Minst favoriete personage

Mijn minst favoriete personage is Bellatrix Lestrange.

11: Wat zou je patronus zijn?

Volgens Pottermore is mijn patronus een ‘Granian Winged Horse’. Een paard met vleugels. Ziet er best cool uit en blijkbaar is hij ook nog eens vrij zeldzaam.

12: Als je kon kiezen tussen de Steen der Wijzen, onzichtbaarheidsmantel of de machtige toverstok wat zou je dan kiezen?

Ik zou kiezen voor de machtige toverstok. De overige twee voorwerpen heb ik niet zoveel mee.

13: Wat zou je favoriete vak zijn?

Vliegles is alleen een vak in het eerste jaar geloof ik? Maar het zou denk ik wel mijn favoriete vak zijn. Dat lijkt me zo gaaf :D

14: Als je iemand uit de cast zou mogen ontmoeten, wie zou dat dan zijn?

Ik zou heel graag Tom Felton willen ontmoeten. Dat is de persoon die Draco Malfoy speelt. In het echt moet het echt een fantastische persoon zijn. Lijkt me gaaf om te zien hoe hij in de films dus zo’n verrot personage speelt terwijl hij in het echt zo aardig is.

15: Heb je een van de Harry Potter games gespeeld?

Deel 1 en deel 2 van de normale Harry Potter spellen. Daarnaast heb ik LEGO Harry Potter op de pc. Supercool!

16: Als je op Zwerkbal zou zitten, wat zou je positie zijn?

Ik denk drijver. Dat zijn de spelers die met knuppels proberen ballen tegen vijandige spelers te schieten.

17: Favoriete quote?

Eigenlijk is het maar één woordje. Als George binnenwandelt terwijl Harry en Ginny staan te zoenen. Dan zegt hij heel droog: “Moooooorning”.

18: Was je blij met het einde?

Nee, eigenlijk niet. Ik vond de sprong die ze maakte vooruit in de tijd jammer. Graag had ik wat meer geweten over wat er in de tussentijd was gebeurd. Ik weet niet of ze er überhaupt een goed einde aan had kunnen breien. Veel fans hadden uiteraard gewild dat deze serie nooit ten einde was gekomen.

19: Hoeveel betekent Harry Potter voor jou?

Het is een serie waar ik meer gehecht aan ben geraakt dan aan een hele hoop andere series. De boeken heb ik helemaal verslonden en de films heb ik ook al tig keer gekeken. Daarnaast hint ik echt te vaak naar Harry Potter als ik grapjes maak naar bepaalde mensen. Dus ja, Harry Potter betekent redelijk veel voor me.

Zeker zou ik ook nog eens naar dat pretpark gaan. Lijkt me echt geweldig! :D

Doe je ook mee?

Als je wilt mag je de tag zeker overnemen. Laat me dan vooral even weten als je dit hebt gedaan. Wat vond je van mijn antwoorden overigens? Hebben we dingen gemeen?

Bedankt voor het lezen!

Au revoir – Falco

2 Replies to “Harry Potter Tag”

  1. “Op welke afdeling zou je komen”. Alsof je een inrichting in moet hahahah. Nja, met al die gekken die er in Hogwarts rondlopen ligt dat niet heel ver van de waarheid… xD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten