Niet zeker wat The Mummy (2017) moet voorstellen…

Niet zeker wat The Mummy (2017) moet voorstellen…

Op 9 juni 2017 heb ik voor het eerst gebruik gemaakt van m’n Pathé Unlimited abonnement. Om dit uit te proberen gingen we met vijf personen naar de film. Ongeacht het niveau van de film; het zou toch wel gezellig worden!

De keuze viel uiteindelijk op The Mummy

Van wat we in de trailer gezien hadden leek The Mummy ons geen slechte film. Ook hadden een aantal mensen in de groep al eerdere Mummy films gezien en de meeste delen daarvan zijn leuk. Dus er werd niet lang getwijfeld. We zouden hoe dan ook op vrijdag gaan. Gauw nog even een tijdstip afspreken en reserveren maar!

Opeens verscheen er een mailtje in mijn inbox. Ticketbevestiging. Huh? Ik had helemaal niks gereserveerd, haha. Maar iemand uit de groep had mijn Unlimited nummer en had voor mij mee gereserveerd. Handig hoe dat kan! 9 juni 2017 om 19:30 uur zou het dan gebeuren.

Een beetje van alles… En ook weer niet

Wat die film probeerde te doen… Ik heb echt geen flauw idee. Alles tegelijk, denk ik.

Het probeerde een comedy film te zijn door ‘humor’ in te bouwen. Maar dat was het meestal net niet. Een paar uitzonderingen daargelaten. Sommige opmerkingen waren hilarisch!

Ook probeerde het volgens mij een enge film te zijn. Er zijn redelijk wat schrikmomenten ingebouwd. Maar dat was het ook weer net niet.

Daarnaast probeerde het een actiefilm te zijn. Dat lukte dan weer aardig goed. Alleen jammer dat er steeds na een geslaagde scène iets gebeurde waarvan je dacht: “Waar slaat dit nou weer op?”

Waar ging het nu over?

Als jij het antwoord weet, vertel het me dan alsjeblieft. Ja natuurlijk heeft de film een verhaal. Dat wordt ook uitgelegd gedurende de film. Maar het beste kan ik dat verhaal en de hele film omschrijven als ‘vaag’. Toen ze het in eerste instantie begonnen te vertellen had ik al meteen zoiets van: “waar gaat dit over?”. En dat gevoel had ik steeds weer als ze met het verhaal een stukje verder gingen.

Op veel momenten had ik echt zoiets van: “Wat gebeurt er nu?” en “Waarom gebeurt dit?”. Met als resultaat dat we op het einde van de film allemaal eigenlijk vooral dachten: “Wtf hebben we net eigenlijk gekeken?”

Voor mij hoeft een verhaal overigens niet realistisch te zijn. Ik heb al genoeg films gezien waarin dingen gebeuren die in het echte leven nooit mogelijk zijn. Maar daarvoor is het een film; dan mag dat! Het is echter wel fijn als je begrijpt wat er gebeurt en waarom iets gebeurt en vooral dat het allemaal enigszins logisch is.

Dit was volgens mij niet hoe het hoort

Het is dat de film uiteindelijk toch vermakelijk is geweest. Daardoor kan ik er nog best positief aan terugdenken. Plus het feit dat we een gezellige avond hebben gehad.

Verder was de film het op veel gebieden echt ‘net niet’. Zeer jammer vind ik dat! En ik ben blij dat ik deze met Unlimited heb gezien. Als ik er het volle bedrag voor had moeten betalen was ik denk ik wel teleurgesteld geweest.

Als je geld teveel hebt of als je gewoon bijzonder graag naar de bioscoop gaat: vooral deze film kijken. Anders zou ik je liever aanbevelen momenteel Pirates of the Caribbean 5 te kijken of Wonder Woman.

Bedankt voor het lezen!

Au revoir – Falco

4 Replies to “Niet zeker wat The Mummy (2017) moet voorstellen…”

  1. Hij staat wel op mijn lijstje, tegen Tom Cruise aankijken is geen vreselijke tijdbesteding. Er is trouwens jaren geleden ook een film geweest met deze titel, met o.a. Rachel Weisz en hoe heet hij ook al weer, waar ik me altijd kostelijk mee amuseer. Moet je misschien ook een keer kijken

    1. Dank voor je reactie Ali! Ik heb ooit een eerdere Mummy film gezien. Die was top! En die ene film uit 2008 heb ik ook gezien. Die was gaaf! :)

      Ik zal misschien binnenkort nog eens een vorige film uit de reeks kijken! En jij alvast veel plezier met de film in de bioscoop :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten