Voor het eerst overnachten in een Airbnb

Voor het eerst overnachten in een Airbnb

Toen Froukje en ik besloten hadden vakantie te vieren in Rome, gingen we al snel kijken naar een geschikte plek om te overnachten. Nu zijn hotels in de stad niet bepaald goedkoop. Dat is ook niet gek. Maar toen kwam Froukje met het idee: “Waarom niet een Airbnb?”

Waarom ook niet?

We hadden er allebei nog geen ervaring mee. Dat was ook de reden dat ik er niet aan gedacht had dat dat een optie was. Maar ik was wel enorm enthousiast om Airbnb een keer te proberen.

Gauw hebben we toen beide die app geïnstalleerd. Om eens te kijken wat het aanbod nou is. Ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast was door het aanbod. Een ruime keuze uit huizen op diverse locaties in de stad en je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Maar over het algemeen waren de prijzen voor ons veel beter dan wanneer we een hotel in de stad zouden nemen.

Na flink vergelijken is de keuze uiteindelijk gevallen op een appartement in de wijk Trastevere.

Geen slechte keuze

Het appartement was echt meer dan we hadden kunnen hopen. Verhuurd door een Italiaanse vrouw die haar hele leven al in Rome woont. Handig, want dan kon ze ons ook flink veel over de stad vertellen. Ze had zelfs een Facebook pagina waarop allerlei tips stonden voor uitgaan, cultuur en eten en drinken.

We hadden de luxe dat het appartement dichtbij zowel trein, tram als bus gelegen is. In de buurt zijn ook voldoende restaurants, winkels, broodjeszaken en dingen zoals een pinautomaat. We hadden in het appartement een airco en het gebouw was voorzien van een lift. En niet heel onbelangrijk: het appartement was schoon! Veel meer hadden we niet nodig.

Nog even over Airbnb

Airbnb als systeem is ons beiden zeer goed bevallen. Het is eenvoudig om een plek te selecteren en vervolgens daar te filteren op basis van de eisen die je stelt aan een accommodatie. Vooral het prijskaartje, vergeleken met een hotel (duur!), maakt dit systeem aantrekkelijk.

Misschien val ik in herhaling, maar we waren beide echt aangenaam verrast. Het gehele systeem werkt fijn en na het boeken heb je via een chatsysteem van Airbnb direct contact met je verhuurder. In ons geval werd er meerdere malen gevraagd hoe het met ons ging en of we nog tips nodig hadden. Zeer fijn!

Wij zullen Airbnb in elk geval in de toekomst nog eens proberen. Ik ben ook benieuwd naar jullie ervaringen. Heb jij Airbnb al eens geprobeerd, of ben jij van plan dit in de toekomst te gaan doen? Laat het me even weten via een reactie!

Bedankt voor het lezen! – Falco

One Reply to “Voor het eerst overnachten in een Airbnb”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten