Doe jij al contactloos betalen?

Doe jij al contactloos betalen?

Je kent het wel. Doodnormale zaterdagochtend. En dus sta ik in de rij bij de supermarkt.

Oh wauw Falco, wat spannend! Vertel verder!

Zoals ik al zei in mijn bijzonder spannende en uitgebreide omschrijving hierboven: in de rij bij de supermarkt. Er is nog één iemand voor mij aan de beurt. Diegene vraagt aan de caissière: “Mag ik pinnen, alstublieft?” Ach en zo modern als we tegenwoordig in Nederland zijn zegt de caissière terug: “Natuurlijk mag dat meneer.”

Ze tikt op een paar toetsen op de computer. En die persoon voor mij? Die houdt even heel hip z’n pasje voor dat pin ding. Je weet wel. Dat kastje dat bij de kassa hangt. Met die cijfertjes…

Anyway… Zo makkelijk gaat dat tegenwoordig. Even een pasje ervoor houden en FLATS! Opeens zijn je boodschappen betaald. Contactloos betalen noemen we dat.

En dan heb je Falco

Als je goed hebt opgelet dan heb je in de gaten dat ik als volgende aan de beurt ben. Ik heb overigens zelf gescand in de winkel en hoef dus alleen nog te betalen. Dat doe ik wel eens. Want dan hoef ik de boodschappen niet op de band te leggen en vervolgens als een malle alles weer in een tas proberen te proppen.

De zegeltjes hoef ik niet. Wel zou ik graag, net als de vorige klant, willen pinnen. Natuurlijk moet ik pinnen! Ik heb nooit cash geld bij me!

Oh en die vorige klant kon inderdaad contactloos betalen. Super cool en ook super hip. Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik nog niet zo hip ben. Dat klopt… Ik kan, in augustus 2017, nog steeds niet contactloos betalen. Nou ja… Misschien zou ik het kunnen. Maar mijn pasje laat dat niet toe. Die is te oud volgens mij.

Wil ik dat wel?

Dat vraag ik me dus echt af nu. Ik zie dat het handig kan zijn. Het is snel, het is makkelijk en je hoeft er bijna niks voor te doen. Je hoeft onder de €25 niet eens een pincode in te tikken. Voor een luie donder als ik zou dat toch ideaal zijn?

En toch twijfel ik. Wat zijn nu eigenlijk de voordelen? Maar zeker ook: wat zijn eigenlijk de nadelen? Want is het allemaal wel zo veilig? Werkt dat systeem wel zo soepel?

Ik loop op dit gebied behoorlijk achter. Al zal ik lang niet de enige zijn die nog lekker ouderwets z’n pincode intoetst. Ik ben in elk geval al van het ‘swipen’ af. Herinner je je dat nog? Zo modern ben ik dan wel.

Dan nu wel het woord aan jullie. Doe jij al contactloos betalen? Laat me vooral even weten of het je bevalt en wat de voordelen zijn. Indien je nog niet contactloos betaalt hoor ik daar uiteraard ook graag over!

Bedankt voor het lezen! – Falco

3 Replies to “Doe jij al contactloos betalen?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten