Wat ligt Duitsland hopeloos achter

Wat ligt Duitsland hopeloos achter

Een tijdje terug schreef ik over contactloos betalen. En op de een of andere manier zijn we het heel normaal gaan vinden dat je overal gewoon zomaar met je pinpas kunt betalen. Het wordt zelfs steeds gewoner om gewoon even je pinpas tegen dat apparaat te houden en flatsj: je hebt betaald.

Nu kom ik de laatste tijd dus regelmatig in Duitsland

Daar gaat het er… Hoe zeg ik dit… Iets anders aan toe. Je betaald er zeg maar nog net niet met klompjes goud. Jawel hoor: ZE ACCEPTEREN GELD. Niet eens Deutsche Mark, maar heuse Euro’s!

Er is wel een maar. Op heel veel plaatsen kun je dus helemaal niet pinnen. Puur cash. En als je dan al een bedrijf tegenkomt waar je wel met pinpas kunt betalen, dan accepteren ze alleen maar Duitse kaarten.

Ik heb er geen woorden voor…

Dat je in de 21e eeuw in Duitsland nog zo afhankelijk bent van cash geld. Alhoewel. Nu ik erover nadenk zou het me niet moeten verbazen van een land dat alle buitenlandse films in het Duits nasynchroniseert… Maar dat is weer een heel ander onderwerp waar ik ook weer een hele preek over kan houden.

Misschien kan ik het van een kleine winkel nog wel begrijpen. Of misschien zelfs van een Duitse supermarkt. Maar weet je waar me dat zelfs gebeurd is? Mijn begrip voor de technische achterstand in Duitsland brak bij het volgende. IK KON NIET MET MIJN NEDERLANDSE PINPAS BETALEN IN DE FUCKING BURGER KING! Op een vliegveld.

Zeur ik?

Geef maar eens antwoord op die vraag. Of kan deze achterstand gewoon echt niet meer in de 21e eeuw? Ik blijf het maar raar vinden.

Volgende keer als ik naar Duitsland ga neem ik wel drie kippen en een krop sla mee. Daar kom ik waarschijnlijk verder mee.

Bedankt voor het lezen! – Falco Renierkens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten