Wil je een update delen?

Wil je een update delen?

Dat is wat Facebook laatst aan me vroeg. Blijkbaar had ik al te lang niks erop gezet. Dat zegt misschien wel iets over de relatie tussen Facebook en mij.

It’s Complicated

“Ja maar Falco, waarom schrijf je die kop nu weer in het Engels neer?” Nou, ik weet niet eens hoe Facebook dat in het Nederlands heeft staan bij relatie. Staat er dan: “Het is ingewikkeld”? Nee dat klinkt geweldig wil je zeggen…

Hoe dan ook. Het komt er op neer dat de relatie tussen Facebook en mij op het moment niet helemaal geweldig is. We zijn op het punt beland waar Facebook en ik een beetje langs elkaar heen leven en niet meer echt met elkaar praten.

Wat doe ik hier nou helemaal?

Ik kan toch niet de enige zijn die zich dat zo nu en dan afvraagt. Het feit dat Facebook me meer dan eens heeft gemeld: “Je hebt al enige tijd niets geplaatst. Wil je een update delen?” En dat ik dat vervolgens niet wil. Dat zegt genoeg lijkt me.

En het is niet eens dat ik Facebook nu zo slecht vind. Denk ik. Het is meer dat ik niet meer echt weet wat ik er mee aan moet.

Echte interactie met mensen heb ik nog maar weinig. Meestal bestaat mijn tijd op Facebook uit het taggen van mensen of getagd worden. In toffe plaatjes of coole filmpjes. Uit veel meer bestaat mijn tijdlijn niet meer tegenwoordig.

Als ik iets te weten wil komen, dan is Facebook niet meer de beste plek waar ik moet gaan zoeken. Want ik merk dat een hele hoop mensen uit mijn vriendenlijst gestopt is met dingen te delen die er dus wel toe doen. Wat er speelt in hun leven. De dingen waar ik best in geïnteresseerd ben.

Maar zoals ik al zei: niet alleen anderen doen dat. Ik doe er zelf net zo hard aan mee. Echt belangrijke updates over m’n leven zul je niet als eerste op Facebook lezen.

Waar deel ik alles dan?

Een hele hoop deel ik uiteraard hier op m’n blog. Voor zover ik de dingen wil delen met de rest van de wereld.

Daarnaast ben ik wat meer actief op andere sociale kanalen. Twitter gebruik ik nu veel meer dan Facebook. Super gezellig altijd. Snapchat heb ik een tijd geleden ontdekt en dat bevalt me ook wel. Instagram vind ik ook nog wel eens leuk op z’n tijd.

Verder probeer ik nu meer met anderen gewoon in gesprek te komen. Het zij via social media, telefoongesprekken of gewoon ouderwets face to face. Dat laatste bevalt me vooral erg goed.

En waar deel jij tegenwoordig je updates?

Zoals de vraag al zegt: waar deel jij je updates? Is dat nog gewoon op Facebook? Op andere social media? Of ben je helemaal gestopt met al die onzin? Laat het me weten in een reactie!

Oh en ik vind het hartstikke leuk als je me *tagt/tagd/tagged/tagdt/hoe schrijf je dat?* in een Facebook post. Vooral blijven doen. En dat zal ik met jullie ook blijven doen. En als je echt iets van me te weten wilt komen, dan weet je wel waar je dat moet vinden. Zo niet, stuur me een berichtje!

Bedankt voor het lezen – Falco Renierkens

2 Replies to “Wil je een update delen?”

  1. Mooie blog! Twitter vind ik gezellig, maar ook heel vermoeiend omdat daar mensen zo aan het roepen zijn. Facebook vind ik prettig omdat dat afgeschermd is, daar deel ik nog wel eens een foto van m’n zoon. Maar idd dat gebeurt wel minder. Het leukste vind ik Instagram omdat ik best wel vaak foto’s daar deel.

    1. Dankjewel voor je reactie Rosita! Ik begrijp wat je bedoelt van Twitter. Mensen gedragen zich daar ‘anders’. Instagram vind ik ook super leuk! Grappig hoe je met beeld dingen weer heel anders kunt laten zien dan met tekst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten