Nog heel even een 25-jarige

Nog heel even een 25-jarige

Je hebt gelijk. Ik heb het al eens eerder gedaan. Een artikel schrijven zo vlak voor m’n verjaardag. Net als ik dat aan het eind van december ieder jaar doe. Tradities. Gewoontes. Kies maar hoe je het noemen wilt.

Wat veel belangrijker is mensen…

Ik ben al bijna 26 jaar (oud)

“Maar Falco, je lijkt helemaal nog niet zo oud!”

Je zou het niet zeggen. Ik weet het. Dankjewel. Ik voel me ook echt alsof ik veel jonger ben. Maar niet heus. Als ik ‘s ochtends wakker word heb ik nog net geen hijskraan nodig om me uit bed te tillen. Maar verder gaat alles goed hoor ;)

Ik ben al bijna 26 jaar oud en ik heb eigenlijk geen idee of ik me nu oud of jong moet voelen. Nu ben ik officieel dichter bij de 30 dan bij de 20. Zou ik dan ook ‘volwassen’ moeten zijn? Wat dat ook moge inhouden? Wie weet.

Wat wordt er überhaupt van me verwacht?

Dat vroeg ik me als kersverse 25 jarige ook al af. Zijn er dingen waaraan iemand van 26 jaar moet voldoen? Zou ik bepaalde mijlpalen nu bereikt moeten hebben? Qua wonen/werk/opleiding/liefde/voortplanting en ga zo maar door.

Zijn er juist helemaal geen ‘regels’ waar ik me aan moet houden? Hoor ik juist mijn eigen weg te volgen? Alles te doen op mijn eigen tempo? Is DAT hetgeen van een 26 jarige verwacht wordt?

Maar eigenlijk heb ik ook helemaal geen zin om daar te veel over na te denken. Ik doe wel dingen op mijn eigen manier, op mijn eigen tempo. En de ervaringen die ik op doe deel ik graag met jullie, maar vooral met Froukje! Wat me meteen op het volgende brengt…

Het was een bijzonder jaar

En dat meen ik echt. Vorig jaar rond deze tijd kende ik Froukje al en we hadden ontzettend leuk contact. Toen was het uiteraard allemaal nog heel onschuldig tussen ons. Maar het was wel ontzettend leuk.

Een paar maanden later werd het langzaam maar zeker steeds serieuzer. Tot we opeens een relatie hadden. En los van het feit dat ze uiteraard soms helemaal gek van me wordt. Zelfs ik word soms gek van mezelf, haha! We zijn nog steeds ontzettend gelukkig samen. Niet gek dus dat de relatie een reden is waarom afgelopen jaar zo bijzonder was.

Daarnaast is het jaar ook gewoon ontzettend leerzaam geweest. Ik heb mezelf heel goed leren kennen afgelopen jaar. Vooral ontdekt wat ik wel en niet wil. Daardoor is er een hoop verandert dit jaar. Vooral ikzelf. Tenminste; die indruk krijg ik zelf.

Als ik terugdenk aan het afgelopen jaar en dan vooral naar mezelf kijk… Ik weet niet zeker in hoeverre ik nog dezelfde ben als een jaar geleden. Gegroeid op een hoop vlakken. Zoveel bijgeleerd. Zoveel nieuwe ervaringen opgedaan. Een hoop liefde ervaren. Schepen verbrand. Nieuwe wegen ingeslagen. Het is teveel om op te noemen. Maar ik ben wel blij met waar ik uiteindelijk ben beland.

Bijna is het zover

Nog even mag ik genieten van het feit dat ik nog kan kiezen of ik nu dichter bij de 20 zit of bij de 30. Op 23 oktober 2017 heb ik die luxe niet meer. Niet dat ik er erg mee zit hoor. Maak je maar geen zorgen!

Hoe zit het met jou eigenlijk. Hoe heb jij het jaar ervaren sinds je laatste keer ouder worden? Ik hoop dat het een mooi jaar is. Met fijne ervaringen. Maar laat het me vooral even weten in een reactie hier, op social media of via een mailtje!

Bedankt – Falco Renierkens

4 Replies to “Nog heel even een 25-jarige”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten