Als ik aan bloggen denk – Tag

Als ik aan bloggen denk – Tag

Ik ben door Rosita gevraagd om de ‘Als ik aan bloggen denk’ tag in te vullen. Natuurlijk kon ik dat verzoek niet weigeren. Oh, oorspronkelijk is de tag overigens bedacht door Romy. Dat leek me even netjes om te vermelden. De versie van Rosita kun je lezen door ergens hier te klikken.

Dan nu door met de tag!

Hoe ben jij bevangen door het blogvirus?

Schrijven heb ik altijd al interessant gevonden. Hier en daar las ik ook wel eens een artikel op een blog. Op een gegeven moment heb ik gewoon besloten om dat ook eens te proberen. Leek me leuk, en m’n eigen schrijfvaardigheid kon er alleen maar beter door worden.

Wat is je favoriete blogplek?

Dat verschilt. Dat kan thuis zijn, maar ook gewoon ergens in het openbaar. Soms alleen, soms mogen er mensen bij zijn. Als ik maar koffie heb. En ook wel eens met muziek op de achtergrond.

Heb je een vaste blogroutine?

Geen vaste routine. De ene keer schiet me een artikel te binnen en heb ik hem een halfuur later klaar. Een andere keer ben ik zo een aantal dagen bezig met nadenken over hoe ik het ga aanpakken. Daar is echt geen touw aan  vast te knopen.

Social media-fanaat of liever offline

Dan toch liever offline. Dat is meestal toch wat ‘echter’. Minder filter. Minder alles.

Van welk artikel heb je spijt dat je het geschreven en geplaatst hebt?

Eigenlijk van geen artikel. Misschien zijn er artikelen waar ik minder blij mee ben, maar ieder artikel blijft toch een leermoment.

Op welk artikel ben je juist erg trots?

Ik ben heel blij met het eerste artikel dat ik voor Froukje geschreven heb. Dat had de titel: ‘Gevonden wat ik zocht‘. Zelfs na al die maanden ben ik daar erg trots op.

Een kijkje in de cijfers. Wat was het hoogste aantal bezoekers op een dag?

M’n blog is een keer van host en van domeinnaam gewisseld dus het is wat spitten door alle data. Maar ik weet wel dat ik ‘n keer op ‘n dag 150 bezoekers had. Vond ik zelf al heel mooi.

Spiegelreflexcamera of telefoon gebruiken als camera?

Met een spiegelreflexcamera, mits je hem weet te gebruiken, maak je volgens mij toch net wat betere foto’s. Je wilt uiteraard zo mooi mogelijk foto’s voorschotelen aan je lezers. Daarom kies ik dat boven een telefoon.

Niet dat ik zo’n ding heb. Want: duur! Maar hey, m’n iPhone doet het voorlopig ook nog goed.

Wat is jouw slechtste eigenschap als blogger?

Dat ik dingen ‘te goed’ wil doen. Daardoor duurt het soms langer voor ik klaar ben met een blogpost. Hele ideeën worden zelfs geschrapt erdoor!

Wat is jouw beste eigenschap als blogger?

De hierboven genoemde slechte eigenschap kun je volgens mij ook zien als een goede eigenschap. Ik wil m’n artikelen goed schrijven. Ik wil dat ze aan een bepaalde kwaliteitseis voldoen.

Alle artikelen schrijven of gastbloggers inschakelen?

Voorlopig houd ik het toch liever bij m’n eigen woorden. Ik weet niet. Dat voelt voor mij gewoon prettig. Gastblogs schrijven voor anderen vind ik dan weer niet erg.

Heb jij typische blogger-kenmerken?

Voor zover ik weet niet.

Hoeveel foto’s moet jij maken voordat je de perfecte selfie hebt?

Oh dat kan zo gebeurd zijn. Zo enorm streng ben ik niet als het gaat om een selfie.

Wat is jouw ultieme wens voor de blog?

Hoe eenvoudig m’n artikelen soms ook zijn… Ik krijg wel eens berichten als: ‘Je artikel heeft me aan het denken gezet’ of ‘Ik had een rotdag, maar jouw artikel heeft me er even doorheen gesleept.’ Dat vind ik allemaal heel tof om te horen.

Tuurlijk zou ik een miljoenenpubliek en een salaris van een topvoetballer willen hebben. Maar dit vind ik voor nu ook al heel wat.

Verder nog vragen?

Zitten er vragen en antwoorden tussen die je niet had verwacht? Oh en heb jij nog een vraag aan mij? Stel ‘m gerust via een reactie of op social media.

Nog een fijn weekend! – Falco Renierkens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten