Mijn top 5 Marvel films

Mijn top 5 Marvel films

De films waar ik toch wel het meest op zit te wachten om in de bioscoop te verschijnen zijn de films van Marvel. Weet je niet wat Marvel is? Dat zijn die superhelden films. Je weet wel: Iron Man en Thor. Dat soort films.

Er zijn al een een hele hoop films door Marvel uitgebracht en het leek me leuk om eens een top 5 te maken. Niet gemakkelijk overigens met zoveel leuke films.

Bij deze dan mijn top 5 Marvel films. In willekeurige volgorde.

1: Thor Ragnarok

​Als ik dan tussen de 3 Thor films moet kiezen dan ga ik voor de meest recente. De eerste Thor film was gaaf maar in Ragnarok zat net van alles een beetje meer erin. Meer humor, meer verhaal, meer actie, meer alles. Deel 2 was het voor mij gewoon net niet. Die was ook leuk, maar ik vond ‘m de minste van de drie.

2: Spiderman Homecoming

Een nieuwe Spiderman. Alweer. Volgens mij is dit al de derde acteur die de rol op zich neemt. Maar de rol is deze keer heel goed ingevuld en de film is verder goed uitgewerkt in mijn ogen. Anders dan in andere Marvel films zit er in deze film niet zoveel humor maar wel een goed verhaal en ontzettend veel actie. En explosies.

3: Iron Man 1

Iron Man is één van m’n favoriete Marvel personages. Alledrie de films vind ik dan ook tof. Al geldt hier ook dat ik deel 2 het minst vond. Raar hoe dat bij Marvel werkt… Maar als ik dan moet kiezen dan kies ik toch voor Iron Man 1. Het personage wordt daar nog goed opgebouwd en alles is fijn in balans in die film. Deel 3 is misschien net wat over the top.

4: Guardians of the Galaxy

Guardians of the Galaxy wordt gehaat door velen. Zelfs door die hard Marvel fans. En ik begrijp goed waarom. Toen deze film uit kwam was het een heel andere film dan we gewend waren. Sowieso omdat de film zich niet afspeelt op Aarde. Daarnaast zat er in deze film veel meer comedy verwerkt dan we gewend waren en gaf deze film gewoon een heel ander gevoel.

Ik heb er destijds wel van genoten. Nu nog is het één van mijn favoriete Marvel films. Deels ook vanwege de geweldige muziek die ze erin gebruiken.

5: Doctor Strange

Doctor Strange is een wat meer recente Marvel film. En ik vind het ontzettend lastig om hem te omschrijven. Hij is niet te vergelijken met andere Marvel films. Alle aspecten zijn ontzettend goed in balans. Maar vooral vind ik het verhaal in deze film echt ontzettend goed. Oh en in deze film wordt in plaats van wapens gebruik gemaakt van magie. Dat vond ik ook wel eens tof om te zien!

En jij dan?

Ben je het eens met mijn top 5? Of heb jij juist een hele andere lijst? Misschien ben je helemaal geen fan van Marvel en kijk jij juist naar de superheldenfilms van DC. Ik oordeel niet hoor!

Hoe dan ook kijk ik uit naar je reactie!

Bedankt – Falco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten