Voor het eerst samen Kerst vieren

Voor het eerst samen Kerst vieren

Wat vliegt de tijd toch, zeg! Binnenkort is het alweer Kerstmis. Lekker eten, gezelligheid en een excuus om mensen te zien die je eigenlijk al veel te lang niet hebt gezien. Oh, en dit jaar kunnen Froukje en ik dat voor het eerst samen vieren. Zin in!

Gek op Kerst

Je hebt het hier en daar misschien al meegekregen maar Froukje is dus behoorlijk gek op Kerst. Natuurlijk vind ik Kerstmis ook een leuk feest. Maar haar enthousiasme kan ik simpelweg niet evenaren.

Zo zijn de voorbereidingen voor Kerst ook al in volle gang. Het huis is uiteraard al een tijdje versierd, al is het volgens mij nooit af… De boom in de woonkamer staat al sinds 29 oktober en in de slaapkamer staat sinds een paar weken ook een boom. Beide mooi versierd :) En verder zijn er overal in het huis heel veel lichtjes en kaarsjes te vinden. Dat vind ik dan weer wel ontzettend gezellig!

Froukje doet voor haar blog van alles voor Kerst en samen doen we ook aan Vlogmas. We hebben bijna onze planning rond voor de feestdag en moeten binnenkort even goed beslissen wat we nu precies doen met eten. We moeten voor 2 dagen namelijk zorgen voor een gerecht. En natuurlijk moeten er ook nog een aantal cadeautjes in het oor van de Kerstman gefluisterd worden. Sommige mensen hebben dat allemaal al ruim geregeld nog voor de sint het land heeft verlaten. Ik niet. Verrassend hè, haha!

Lekker druk!

Ik had het hierboven over planning. Het worden drukke dagen met wat heen- en weer gereis en het leek me leuk om dit met jullie te delen.

Ergens vlak voor Kerstmis moeten we zorgen dat we samen naar Limburg rijden. Op 24 december vieren we daar namelijk ‘s avonds Kerstmis met mijn familie. Mijn jongste zus is ook jarig op 24 december dus dat is meteen twee vliegen in één klap. Oh en we gaan gourmetten. Lekker!

Vervolgens hebben we op 25 december een lunch/laat ontbijt gepland (denk ik) met een deel van mijn familie. Volgens mij was het met één van mijn zussen. Meteen daarna rijden we terug naar het noorden. Als ik het goed begrepen heb gaan we dan langs bij de opa en oma van Froukje om daar even ‘op de koffie te gaan’. Wat we dan ‘s avonds met eten doen weet ik even niet exact. Dat zou zomaar bij m’n schoonouders kunnen zijn.

Op 26 december vieren we Kerst met de familie van Froukje. We gaan dan ‘s avonds met z’n allen uit eten. Zover ik begrepen had zal dat met een flinke groep mensen zijn. Dat belooft een gezellige avond te worden!

De dag erna op 27 december vieren wij het gewoon nog even door. Dan vieren we 3e kerstdag. Ja ik weet het, wat gek! Maar het is dan ook een eigen uitvinding van Froukje. Met vrienden vieren we dan in Assen nog even gezellig door. Ieder koppel maakt dan een gang. Zover ik begrepen had moeten wij zorgen voor het hoofdgerecht. En verder is het gewoon lekker lachen en een hoop gezelligheid. Ik heb er nu al zin in!

Hoe ziet jouw Kerst eruit?

Zoals je ziet is het druk druk druk! Is dat bij jou anders? Of vier jij het misschien helemaal niet alle dagen. Ik ben benieuwd hoe jij het viert. Laat me daarom even in een reactie weten wat jouw plannen met Kerst zijn!

Bedankt – Falco

2 Replies to “Voor het eerst samen Kerst vieren”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten