Waar de f*ck moet ik m’n updates delen

Waar de f*ck moet ik m’n updates delen

Je hebt zoveel verschillende social media sites en apps dat je door de hashtags de tekst niet meer ziet. Facebook, Twitter, Snapchat en Instagram zijn de kanalen die ik het meest gebruik. Met al die dingen door elkaar vraag ik mij toch af: wat moet ik waar delen?

Dubbele content?

Een paar jaren geleden was het vrij simpel. Hyves was officieel dood en iedereen die up to date wilde blijven ging over naar Facebook. Dus dan deelde je daar ook maar gewoon alles. Wat je aan het doen was, je toffe vakantiekiekjes, je geweldige maaltijd en sommige mensen deelden zelfs als ze weer eens flink moesten kakken. Hey, ik oordeel niet hoor.

Twitter bestond ook natuurlijk. Met 140 tekens de wereld duidelijk maken wat je doet met je leven. Op een gegeven moment werd ook Instagram populair. En toen kwam Snapchat. Fotoberichten sturen van korte duur. En ‘verhalen’ die maar 24 uur beschikbaar zijn voor je volgers. Alles nog lekker gescheiden.

Tot alles overhoop ging

Opeens besloot Instagram dat het een geweldig idee zou zijn om de populaire ‘verhalen’ functie van Snapchat ook aan te bieden op Instagram. Dit werd dan massaal gebruikt. Facebook volgde later ook. Volgens mij kun je op Twitter tegenwoordig hetzelfde doen.

Oh over Twitter gesproken. Mocht je het nog niet gehoord hebben: je kunt tegenwoordig 2x zoveel tekens gebruiken, namelijk 280. En je kunt er ook live gaan. Net zoals je overal live kunt gaan tegenwoordig.

En daar wordt het voor mij een beetje verwarrend. Want ik weet op dit moment dus helemaal niet meer welke content ik waar moet delen.

Wat hoort waar?

Facebook gebruikte ik toch al een tijdje amper. Maar Als elk systeem zo’n beetje hetzelfde kan dan vraag ik me af wat ik waar moet plaatsen. Op ieder platform kun je live gaan en gebruik maken van de ‘verhalen’ functie. Betekent dit dat ik ook op ieder platform live moet gaan om m’n volgers maar een beetje te ‘pleasen’ om het maar even fancy in het Engels te benoemen. Moet ik op ieder platform een verhaal plaatsen? Zowel een Snapchat verhaal, Insta story en een Facebook ding?

Is het echt de bedoeling dat je overal dubbele content plaatst? Niet iedereen zit op elk platform en je wilt wel dat iedereen je content kan zien. Of moet je op elk platform unieke content plaatsen? Dan vraag ik mij namelijk af: Hoe hebben mensen daar tijd voor?

Dus hoe doe jij dat dan?

Welke platformen gebruik jij nog? En hoe doe jij dat eigenlijk met dubbele content? Voor nu beperk ik het gewoon tot Twitter updates, Facebook updates en op Instagram doe ik verhalen en foto’s plaatsen. Live ben ik nog nooit gegaan overigens. Jij wel?

Bedankt voor het lezen – Falco

One Reply to “Waar de f*ck moet ik m’n updates delen”

  1. Ik gebruik zowel instagram als facebook en twitter en ik maak me nooit zo druk om dubbele content. Soms schakel ik een tweetje door naar FB, of een foto op instagram naar zowel twitter als facebook. En blogposts natuurlijk, die komen zowel op twitter als facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten