Ik kan niet schrijven zoals…

Ik kan niet schrijven zoals…

In 2017 ben ik nog één van die gekken die op Twitter zit. Vind ik gewoon gezellig.

Laatst zag ik een tweet van J.K. Rowling voorbij komen. Je weet wel, die schrijfster van Harry Potter. En die tweet sprak me eigenlijk wel aan als persoon die wel eens wat content op het web publiceert.

Het gaat om deze tweet:

Daar heeft ze een heel goed punt

Ik denk dat heel veel mensen het wel met haar advies eens zullen zijn. Dat je gewoon je eigen ding moet doen. En een groot deel van diezelfde mensen doet vervolgens geen f*ck met haar advies.

Toevallig behoor ik tot die groep.

Niet dat ik er trots op ben hoor. Het werkt me vaak genoeg tegen als ik met een artikel bezig ben. Dan denk ik: deze tekst is niet goed genoeg. Of: Ik kan toch helemaal niet zo goed schrijven als *voer naam schrijver in*.

Terwijl ik vaak genoeg van mensen hoor dat ze MIJN schrijfstijl zo leuk vinden. De stijl waarmee ik helemaal niemand probeer na te doen, maar gewoon mezelf ben. Dus dan zou ik het toch moeten kunnen? Maar helaas vergeet ik vaak genoeg die bevestiging van m’n kunnen. Ben ik vast niet de enige in.

En ja, bij het bloggen werkt het me nu al tegen. Maar ooit lijkt het me tof een boek uit te brengen. Dat is weer net een stapje verder in mijn ogen en ik heb nog helemaal niet het idee dat ik het überhaupt ook maar een beetje zou kunnen.

Content die nooit gepubliceerd wordt

Zojuist gaf ik aan dat bij mij best wel wat content later dan gepland online komt. Sommige artikelen krijgen helemaal niet het daglicht te zien. Maar ik weet gewoon dat het niet alleen bij mij zo is. Zoveel andere mensen hebben hetzelfde probleem. Teveel content wordt hierdoor nooit afgemaakt. Dat vind ik ontzettend jammer!

Het is overigens niet alleen content die nooit wordt afgemaakt. Er is nog zoveel meer content waar überhaupt niet eens aan begonnen wordt. Zo vaak kom ik mensen tegen die aardig goed zijn in iets. En dan zeg ik ook: je zou best je werk ergens online mogen delen. Dat kan op een blog of op YouTube maar eigenlijk maakt het niet uit waar.

Juist die eigen variant mag best met de wereld gedeeld worden. Dat vind ik altijd weer leuk om te zien, horen of lezen. Die eigen stem, dat stukje persoonlijkheid en de specifieke persoonlijke touch is juist tof! J.K. Rowling heeft helemaal gelijk.

Dus mijn samengevatte mening over dit hele verhaal. Je hoeft helemaal niet te doen zoals een ander dat doet. Doe het lekker op je eigen manier.

3 Replies to “Ik kan niet schrijven zoals…”

  1. Tja, wat is goed? Ik ben soms heel erg trots op een, volgens mij, zeer geslaagd stukje. Komt er vervolgens nauwelijks reactie of likes op. En dan plemp ik iets online waar ik tekstueel ontevreden over ben, wat vervolgens weer veel reacties losmaakt. Ik schaaf best aan teksten om er voor te zorgen dat ik origineel ben en mijn invalshoek goed uit de verf komt. Verder probeer ik mezelf als minifabriekje te zien, en ‘the show must go on’ dus niet te lang stilstaan bij een stukje maar verder met de volgende. Verbetering volgt dan vanzelf, gaandeweg, denk ik.

  2. Ik ben één van de personen die met plezier jouw stukjes leest. Je doet het en hetgeen je doet spreekt mij aan.
    Net als Paul schaaf ik vaak (bij) aan teksten, maar dat is meer omdat ik een beetje een -kuch- grammar-n@ty -kuch- ben…

    Barry S: Vooral doorgaan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten