En dan is 2018 aangebroken

En dan is 2018 aangebroken

De klok heeft een paar minuten geleden al gezegd dat het middernacht is. De overgang van 2017 naar 2018 is daarmee officieel. Het jaar 2018 is eindelijk aangebroken.

Nu, een paar minuten later, sta ik te kijken naar het prachtige vuurwerk. Dat is goed te zien joh! Want we hebben echt super mazzel met het weer. Geen mist, oh en gelukkig is het ook nog eens niet koud!

Het artikel voor het nieuwe jaar moet ik nog schrijven. Dat artikel wat ik pas ruim in het nieuwe jaar schrijf. Het artikel dat je inderdaad nu zit te lezen. Maar… Met de laatste knal zojuist kwam ook eindelijk een stukje inspiratie voor dat artikel.

2017 stond namelijk voor nieuw. En anders.

Het was een jaar dat zowel positief als negatief te bestempelen is. Want wat is nu echt goed en wat is nu echt slecht? Geen zorgen; 2017 is vooral een fijn jaar geweest. Maar liever zie ik het even als een leerzame ervaring. Ik heb namelijk ontzettend veel geleerd.

Er kwamen nieuwe uitdagingen en kansen op mijn pad. Ik ben mezelf tegengekomen. Heb gelachen en gehuild. De weg kwijtgeraakt en weer gevonden. Hulp gevraagd waar nodig. Allemaal super tof!

Verder heb ik in 2017…

  • Ontzettend veel toffe mensen leren kennen.
  • Nieuwe liefde gevonden toen ik het niet verwachtte.
  • Steun gekregen toen ik het nodig had.
  • Vele nieuwe plekken mogen ontdekken.

Heel veel van deze dingen zijn overigens met elkaar verbonden. Want de relatie met Froukje heeft uiteraard een enorme impact gehad op mijn leven. Heen- en weer tussen Noord en Zuid. Nieuwe omgevingen. Nieuwe mensen. Veel geluk. Ik vind het helemaal geweldig.

En verder stonden mijn eigen ontwikkeling en mijn eigen keuzes ook centraal. Ik wilde dit jaar namelijk eens wat meer naar mezelf luisteren. Wat wil IK doen, hoe wil IK dat doen, wat wil IK absoluut niet. Zomaar drie vragen die omschrijven hoe ik 2017 heb proberen vorm te geven.

Is dat overigens gelukt. Om meer voor mezelf te kiezen? Nou, niet 100%. Maar ik ben heel blij met hoe ik het dit jaar gedaan heb. Nog steeds voelt het op momenten alsof ik ontzettend egoïstisch ben geworden dit jaar. Al word ik er vaak genoeg aan herinnerd dat ik misschien wat overdrijf. Want je eigen wensen en welzijn voorop stellen is blijkbaar gewoon toegestaan. Iets waar ik mezelf niet vaak genoeg aan kan herinneren. Laat ik die kennis maar meenemen naar het nieuwe jaar.

Maar even terug naar het nu van dit verhaal.

Dit uiteinde is ook nieuw en anders. Ik ben in een volledig nieuwe omgeving mijn laatste minuten van 2017 aan het uitzitten. Met een hoop nieuwe mensen. En met al die nieuwe dingen luid ik samen het nieuwe jaar in. Klaar voor weer wat nieuws.

Een jaar met hopelijk veel geluk, mooie momenten, liefde en de kans om mezelf te blijven ontwikkelen op een manier waarop ik me prettig voel.

En hierbij wil ik het graag laten. Ik wens jullie van harte een fantastisch 2018. Dat het helemaal mag verlopen zoals je diep van binnen hoopt. Dat je dromen mogen uitkomen, dat je gezond mag zijn en hartstikke gelukkig bent.

Bedankt voor het lezen – Falco

2 Replies to “En dan is 2018 aangebroken”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten