Is het oké als ik anonieme telefoontjes vaak niet beantwoord?

Is het oké als ik anonieme telefoontjes vaak niet beantwoord?

Eigenlijk schiet me nu ik dit wil schrijven ook een andere vraag te binnen. Waarom belt men in godsnaam anoniem? Maar dat even terzijde. Door de titel, en het feit dat ik over dit onderwerp schrijf, lijkt me al duidelijk dat ik vaak mensen die anoniem bellen gewoon niet beantwoord.

Is dat in 2018 eigenlijk sociaal geaccepteerd? Ben ik nu asociaal? Ik vind het juist enorm vervelend als ik gebeld wordt en ik niet eens de mogelijkheid krijg om te weten wie er belt. Dat ik het nummer misschien niet (her)ken, dat is even bijzaak. M’n iPhone is zo intelligent om me te vertellen waar men vandaan belt. Dat is vaak al voldoende om te weten wie of wat me aan het bellen is.

Overigens is het een ander verhaal als ik een belangrijk telefoontje verwacht van iemand waarvan ik misschien de tekst ‘Anoniem’ op m’n display te zien krijg. Een ziekenhuis bijvoorbeeld. Of een of andere overheidsinstantie zoals de gemeente of belastingdienst. Dan neem ik gewoon de telefoon op. En als het de meneer is die beweert dat ik kan besparen op mijn energierekening, jammer dan.

Op Twitter vroeg ik laatst onder mijn bescheiden groep volgers wat mensen doen als er ‘Anoniem’ op hun display verschijnt. Opnemen of laten rinkelen. 80% gaf toch echt aan dat zij anonieme bellers over het algemeen niet opnemen. Niet dat het me verbaast. Ik was vooral blij te horen dat ik niet de enige ben die dit doet.

En hoe zit dat met m’n lezers hier vroeg ik me toen af. Wat doe jij nou als je anoniem gebeld wordt? Neem je op als je een telefoontje verwacht. Neem je altijd op? Neem je anoniem nooit op? Ik ben eens benieuwd naar hoe jullie dit doen.

Mocht je je nog afvragen waarom ik het nou precies niet doe. Ik denk dat de volgende uitleg het beste is. Anoniem bellen vind ik vooral niet netjes. Als je belt naar iemand dan vind ik het een goed teken als je laat zien wie je bent. Anders lijkt het net of je iets te verbergen hebt. En dat doet toch iets met de vertrouwensband.

Of misschien ben ik gewoon raar en denk ik er teveel bij na. Hoe dan ook: laat je horen in de reacties.

2 Replies to “Is het oké als ik anonieme telefoontjes vaak niet beantwoord?”

  1. Ik druk anonieme gesprekken ook vaak weg. Doet me vaak wel denken aan vroeger, toen er nog geen nummerherkenning was. Dat je dan het meisje waar je verliefd op was wilde bellen, maar halverwege ophing omdat je (nog) te schijterig was XD

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten