Nog één keer 2018

Nog één keer 2018

Vanochtend toen ik aan m’n eerste bak koffie zat besefte ik het me opeens. Als ik vanavond naar m’n bed ga en morgen wakker word, dan is het gewoon al de laatste dag van 2018. Ja hallo, hoe dan! Dat jaar is echt omgevlogen.

Ben jij al aan het terugblikken?

Ik heb namelijk de hele maand december al zoiets van: ‘Oh ja, het is bijna weer zover.’ Onbewust ben ik dan toch bezig met terugblikken op het afgelopen jaar. Op alles wat ik heb gedaan, meegemaakt, gezien en geleerd. Alle mensen die ik heb leren kennen, maar ook alle mensen die ik niet meer zie.

Het zijn weer zo ontzettend veel indrukken geweest afgelopen jaar. En ook weer zoveel dingen die nu anders zijn. Qua werk, wonen, vrienden en nog zoveel andere dingen. Ik ben enorm benieuwd hoe dat uitziet over een jaar.

Maar heb jij ook al een terugblik gedaan?

Had jij bijvoorbeeld bepaalde doelen of voornemens? En in hoeverre heb je die doelen behaald. Ik ben namelijk echt benieuwd om te horen hoe het jaar voor jou is gelopen :)

En nog een andere. Had je misschien bepaalde verwachtingen van hoe je jaar eruit zou zien? Ben je misschien, bijvoorbeeld, 25 of 30 ofzo geworden en had je een bepaald beeld van hoe je leven dan zou uit moeten zien? Laat me dan vooral even weten of je fantasie ook werkelijkheid is geworden.

Of ben je meer van het vooruitkijken?

Je weet wel, met van die fantastische goede voornemens. Zelf doe ik er niet aan mee. Geen voornemens om een x aantal kilo’s kwijt te raken, geen fastfood meer te eten, de marathon te kunnen rennen of iedere ochtend om 5 uur op te staan.

Dan heb ik eerlijk gezegd meer met simpelere dingen. Zo wil ik vooral m’n best blijven doen om me ook in 2019 op alle vlakken te blijven ontwikkelen. Om de band met m’n vrienden en familie te onderhouden, zoveel mogelijk te blijven leren, fouten te maken en weer op te krabbelen. Om uiteindelijk sterker het jaar 2020 in te gaan, dan dat ik 2019 ben in gegaan.

En misschien vergeet ik dan nog het belangrijkst. Ik wil vooral zoveel mogelijk genieten in 2019. Van de dingen die ik doe, van de mensen om me heen, van alles wat ik zie. Is dat niet waar het allemaal eigenlijk om draait?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten