Wat zou jij eigenlijk nog eens willen doen?

Wat zou jij eigenlijk nog eens willen doen?

Ik weet niet meer precies waar, maar ik kwam laatst ergens een artikel tegen. Dat ging over dat bepaalde vragen die je vaak stelt aan anderen, dat deze vragen iets over jou, als degene die de vraag stelt, zeggen.

Nu kwam ik er vervolgens achter dat één van de vragen die ik best vaak stel aan anderen is: ‘Wat zou jij eigenlijk nog eens willen doen?’

Een heel simpele vraag eigenlijk. Geen idee wat deze vraag over mij zegt. Maar ik merk wel dat mensen soms moeite hebben er antwoord op te geven. Niet zozeer omdat ze het antwoord niet weten, want bewust of onbewust hebben ze wel een idee van wat het antwoord is.

Het is meer zo dat er vaak teveel over wordt nagedacht.

“Mag ik dit wel willen?” of “Vind ‘ie me niet raar als ik dit antwoord geef?” of “Is dit überhaupt wel haalbaar?”. Zomaar wat vragen die ik me in elk geval zelf heb kunnen bedenken die je zouden kunnen belemmeren.

Het antwoord op die vragen boeit me niet eens zozeer. Tenzij het echt ontzettend kwaadaardig is wat jij wilt bereiken, is het niet belangrijk wat ik of iemand anders ervan vind.

Ik ben vooral eens benieuwd naar wat dat ene ding is dat mensen willen bereiken of willen doen. Wil je een eigen bedrijf starten, wil je graag New York bezoeken of wil je heel graag eens een koe melken?

Wat het ook is, ik vind het altijd weer interessant om te horen wat mensen graag willen bereiken. En daardoor indirect erachter te komen hoezeer mensen kunnen verschillen van elkaar.

En ik dan?

Oh natuurlijk, ik zal ook even vertellen wat ik nog wel eens zou willen doen. Dat lijkt me wel zo fair.

Mij lijkt het dus vet om een keer in m’n leven uit een vliegtuig te springen. En als het effe kan met een parachute, haha! Lijkt me tof om dat eens te doen met zo iemand die dat al drie miljard miljoen keer heeft gedaan. Je weet wel, zoals op al die filmpjes op YouTube.

Ik weet ook niet precies waarom om eerlijk te zijn. Bungee jumpen trekt me bijvoorbeeld totaal niet. En andere superstoere dingen ook niet. En zo’n geweldige held op hoogtes ben ik nou ook weer niet. Maar dat springen uit een vliegtuig dat lijkt me wel wat. Of is het eerder het zweef/vlieg gedeelte. Who knows!

Dus zeg het maar

Bij deze stel ik jou ook de vraag. Wat zou jij eigenlijk nog eens willen doen?

Ik zie je antwoord hierop graag in een reactie, via social media of zelfs via e-mail. Ik ben echt reuze benieuwd!

2 Replies to “Wat zou jij eigenlijk nog eens willen doen?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten